torstai 12. heinäkuuta 2018

TÄYTETYT AVOKADOT


Aamiainen kuistilla kello yksitoista ja taivaalla paistava aurinko.

Kuulostaa aika paljon kesälomalta, eikös? Edellinen kuvaus oli muuten suoraan mun viime viikonlopulta. Nautin kotona rauhasta, kun kaikki muut olivat menossa. Hieman koulujuttuja, aurinkoa, pyöräretki järven rantaan sekä pitkästä aikaa ruoanlaittoa. Ihan täydellinen viikonloppu. ♥︎

En ole erityisemmin viitsinyt laittaa Helsingissä ruokaa, sillä puutetta on niin astioista kuin muista keittiön varusteista. Tavallisesti ruoka onkin jotain helposti lämmitettävää, salaattia tai runsaampaa voileipää. Oli siis ihanaa päästä kotiin kunnon keittiöön laittamaan ruokaa. :--) Viikonlopuksi laitoinkin itselleni tonnikalalasagnea sekä lauantain aamuna lämpimiä täytettyjä avokadoja, jotka löytyvät tästä tämän torstain postauksesta. Nämä avokadot eivät olleet sen kummempia mutta mun mielestä ne on ehdottomasti parhaimmillaan suoraan kuoresta lusikoituina!


TÄYTETYT AVOKADOT (2 kappaletta)

1 kypsä avokado
1 tl sitruunamehua
2 kananmunaa
+ suolaa
+ pippuria
+ tuoreita yrttejä


1. Puolita avokado pitkittäin ja poista kivi.
2. Lusikoi tarvittaessa hedelmälihaa pois, jos kivi oli hyvin pieni.
3. Sivele sitruunamehu avokadon pintaan ja nosta uunivuokaan.
4. Riko kanamuna puoliskon päälle ja lisää suolaa sekä pippuria.
5. Kypsennä 250 asteessa reilu 5 minuuttia kunnes valkuainen on jähmettynyt.
6. Tarjoa lämpimänä ja koristele tuoreilla yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥