torstai 26. heinäkuuta 2018

5 RAAKA-AINEEN TONNIKALA-LASAGNE


Moikka!

Joskus ruoanlaittoon ei vaan ole aikaa tai jaksamista ja silloin tuleekin helposti käännyttyä jonkin kaupan valmisruoan puoleen. Tässä ei ole mitään pahaa mutta mitä jos kertoisin, että muutaman mutkan oikomalla saat valmiin ja herkullisen lasagnen vain viidestä raaka-aineesta eikä ruoan valmistamiseenkaan mene kuin alle tunti? (Psst! Lasagne on tästä uunissa reilun 30 minuuttia!) Pohjana tähän ohjeeseen toimii blogin alkuaikoina julkaistu tonnikalalasagnen ohje, josta olen aikaa säästääkseni suoristanut vielä pari mutkaa. ;--)

Jos kiinnostuit asiasta, niin tässä sulle ihan älyttömän käteväksi todettu ohje! ♥︎


5 RAAKA-AINEEN LASAGNE (5-6 hengelle)

1 pkt lasagnelevyjä
2 prk tonnikalaa
1 ptk yrttistä pastakastiketta
1 prk Valio Kolme juustoa -keittoa
+ juustoraastetta


1. Sekoita kattilassa tomaattimurskan joukkoon valutettu tonnikala. Lämmitä kuumaksi.

2. Levitä 1/4 tonnikalakastikkeesta uunivuoan pohjalle ja lado päälle kerros lasagnelevyjä.

3. Levitä uusi kerros tonnikalakastiketta (1/3) ja lisää päälle 1/4 juustokeitosta. Lisää lasagnelevyt.

4. Toista samanlainen kerros. (1/2 tonnikalakastiketta ja 1/3 juustokeittoa)

5. Toista vielä yksi kerros. (Loput tonnikalakastikkeesta sekä 1/2 juustokeittoa)

6. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loppu juustokeitto sekä juustoraaste.

7. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.


// Aiotko kokeilla tätä "pika"-lasagnea?

4 kommenttia:

  1. Olipas kiva resepti,tätä täytyy kokeilla 😊

    VastaaPoista
  2. Kynäilijä kysyy: Olisikos sulla mahdollisuus laittaa resepteihisi hiilarimäärät, ihan vaikka kokonaisen annoksen osalta? Helpottaisi huomattavasti ateriasuunnittelua. Mulla ei ole suunnitelmissa pumppua, Librekin on tulossa vasta syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mielenkiintoinen ajatus! Itsellä hiilarien laskeminen menee aina niin rutiinina vasta syödessä, ettei asia ole edes tullut mieleen aiemmin. :--) Tämän kanssa olen mennyt tavallisen lasagnen arviolla 15 Hhg / 1 dl, joka on ainakin mulla toiminut oikein hyvin.

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥