torstai 21. kesäkuuta 2018

TESTISSÄ: SUOMEN JÄÄTELÖ


Kun lähikaupan pakastealtaasta löytyy kiinnostavan makuisia paikallisia jäätelöitä, mitä silloin tehdään? Napataan mukaan eri makuja ja kirjoitetaan niistä arvio – mitä muutakaan?

Muistan nähneeni joskun mainoksen juurikin tuosta Kuusen makuisesta jäätelöstä jossain lehdessä, sillä se oli muistaakseni toteutettu yhteistyössä Artekin kanssa? (#muotoilijatietää) Muuten Suomen jäätelö oli mulle täysin uusi ja vieras jäätelön valmistaja. Jäätelöt olivat kuitenkin pakattu niin kauniisiin paketteihin, etten millään voinut vastustaa niiden ostamista. Onneksi niiden sisältö ei pettänyt!

Suomen jäätelön valikoimaan kuuluu 8 makua, joiden lisäksi valikoimasta löytyy myös kausimakuja (mm. Klementiini ja Ruusu). Raparperisorbetti ja tumma suklaa -jäätelö ovat muuten täysin vegaanisia – tästä todella suuri plussa! Mun lähikaupasta ei löytynyt kaikkia tarjolla olevia makuja, joten valitsin testiin lakritsin, kuusen sekä raparperisorbetin. 

KUUSI:

En yleensä ole se "hurjapää", joka kokeilee läpi kaikista oudoimmat jäätelömaut. Tällä kertaa päätin kuitenkin ottaa riskin ja maistaa tätä Kuusen makuista jäätelöä. Kokemus oli kieltämättä outo, sillä maku oli juuri sellainen mitä olin olettanut. Jokainen varmaan tietää, miltä tuore sisälle tuotu joulukuusi maistuu? Olen pienempänä syönyt mm. kuusenkerkkiä mutta tämän jäätelön maku oli vielä intensiivisempi.

Yhteenveto: ihan jännä kokemus mutta en oikein tykännyt.

LAKRITSI:

Lakrisi oli ehdottomasti mun lemppari ja olenkin ostanut tätä myös uudemman kerran. Vahva maku tulee vanhanajan lakritsijauheesta ja sopii täydellisesti lakritsin ja salmiakin ystäville. Parin mun kaverin mielestä tämä on tosin jo liian vahvaa mutta mulle ainakin maistuu loistavasti! Jäätelön koostumus on täyteläinen ja kermainen mutta silti yllättävän raikas.

Yhteenveto: Loistava vaihtoehto 3 Kaverin Lakritsijäätelölle!

RAPARPERI:

Myös vegaaninen raparperisorbetti yllätti positiivisesti. Jäätelössä oli ihanan raikas maku: se oli juuri sopivan hapanta eikä yhtään keinotekoisen makuista. Mieleen tuli itsetehty raparperimehu! Plussaa ehdottomasti jäätelön vegaanisuudesta sekä raparperin mausta - ainakaan itse en ole vielä törmännyt vastaaviin.

Yhteenveto: Raikas vegaaninen vaihtoehto, joka maistuu myös sekasyöjälle.


// Mikä näistä kiinnostaa sua eniten?

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Itseäni kiinnostaa erityisesti tuo lakritsi, ja olenkin meinannut ostaa sitä monesti, mutta jotenkin se on vaan aina jäänyt kaupan hyllylle :)

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran vaan rohkeasti mukaan se pikari! :)

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥