keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

MORE THAN THIS (2014)


HELLO.

Milloinhan mulla meni viimeksi näin kauan yhden kirjan lukemiseen? En kyllä muista. Aloitin tämän Patrick Nessin More Than This -pokkarin lukemisen jo joskus toukokuun puolella ja käänsin viimeisen sivun vasta tämän viikon maanantaina. Kyse ei ollut siitä, että kirja olisi ollut millään tapaa huono (päinvastoin!) mutta mulla ei yksinkertaisesti vain tahtonut millään löytyä aikaa tämän lukemiseen. Lisäksi kirjan juoni vaikutti sen verran monimutkaiselta, että halusin käyttää kirjaan aikaa ja ajatusta.

MISTÄ ON KYSE?

Poika muistaa hukkuneensa. Kaiken sen tuskan ja kivun. Kuolemisen. Jostain syystä hän kuitenkin herää elossa oudosta hylätystä paikasta, joka tuntuu jostain syystä tutulta. Yrittäessään ymmärtää, mitä tapahtui hän uskaltautuu toivomaan, että loppu ei ehkä ollutkaan tässä. Onko elämää sittenkin kuoleman jälkeen vai onko kyseessä jotain aivan muuta?

En halua paljastaa kirjasta tämän enempää, sillä suosittelen sen lukemista lämpimästi. Mielenkiintoinen tarina, yllättävä juoni ja Nessin mestarillinen kerronta ansaitsevat ehdottomasti nämä muutaman kuukauden mittaiseksi vierähtäneet päivät!

MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kirjan alku tuntui ensin hieman hitaalta ja vaikealta lukea mutta tämä unohtui pian tarinan käynnistyessä. Kirjan juonenkäänne on myös erinomainen eikä sitä osaa kunnolla ennakoida, sillä tarina ei anna asiaan aluksi paljoakaan kontekstia. Yllätys toisensa jälkeen saavat tarttumaan kirjaan entistä tiukemmin, vaikka aikaa lukemiseen ei olisikaan tarpeeksi. Kirjaa oli hyvin vaikeaa laskea käsistä ja käytinkin useamman illan hullujen salaliittoteorioiden kehittelemiseen - niistä mikään ei kuitenkaan osunut oikeaan...

Kirja toi mieleeni viime kesänä lukemani We Were Liars -teoksen, jonka juonenkäänteitä kehuin myös vuolaasti. Siispä jos tuo teos osui suhun, niin suosittelen ehdottomasti tarttumaan myös tähän Nessin mestariteokseen.


// Mitä kirjaa sä luet juuri nyt?

2 kommenttia:

  1. vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta kirjalta. löytyyköhän kirjastosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että kirja kiinnostaa :) Vähän kyllä luulen ettei sitä löydy kirjastosta - niin sattuu olemaan monen ulkomaisen kirjan kohdalla :(

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥