tiistai 26. kesäkuuta 2018

FIILIKSET TYÖHARJOITTELUSTA


Heissan ja ihanaa tiistaita!

Tänään ajattelin kirjoitella teille päälimmäisiä fiiliksiä perjantaina loppuvasta työharjoittelusta. Tämän kesän työharjoittelu Dekolla oli mun ensimmäinen työharjoittelu ja onnistui mun mielestä aika loistavasti. Olen ollut Dekolla nyt melkein seitsemän viikkoa ja näihin päiviin on mahtunut vaikka mitä! Tietysti joukossa on myös muutama huono kokemus, jotka ovat kuitenkin osa työelämää. Nyt kuitenkin meinasin vastata muutamaan yleisimpään kysymykseen, mitä multa on kysytty tähän työharjoitteluun liittyen. :--)

// Mun työviikkoa on muuten päässyt seuraamaan myös instagramissa niiltä osin, kun olen pystynyt asioita paljastamaan. Löydät mut käyttäjällä katri_i, jos mun elämä kiinnostaa!

Let's go!


MITEN SÄ PÄÄSIT DEKOON?
Laitoin alkukeväällä hakemuksia vaikka kuinka moneen paikkaan ja yritin keksiä myös muita työpaikkoja sisustustoimistojen ohella. Tästä mieleen tulivat sisustuslehdet ja päätin lähettää avoimen hakemuksen myös Deko-lehteen. Seuraavaksi sainkin kutsun pienimuotoiseen haastatteluun, jonka jälkeen mulle tarjottiin harjoittelupaikkaa heinäkuun alkuun asti.

JULKAISTAANKO SUN TEKSTEJÄ LEHDESSÄ?
Jep, julkaistaan. Kuinka hullua? Tietenkin mun jutut on niitä pienempiä tuotepoimintoja mutta pääsin kirjoittamaan myös erittäin kivan diy-ohjeen alkusyksyn lehteen!

MITÄ SÄ OIKEIN TEET SIELLÄ?
Virallisesti mä olen assari eli avustan kaikissa työpaikan jutuissa, missä mun apua tarvitaan. Tämä on tarkoittanut osallistumista kuvauksiin, kuvausrekvisiitan purkamista ja pakkaamista, erilaisten juttujen kirjoittamista, yhteyden ottamista valmistajiin, pr-tapahtumiin osallistumista yms. Mun työ on ollut siis älyttömän monipuolista, mistä oon todella nauttinut!

MILLAINEN TYÖPORUKKA SIELLÄ ON?
Työporukka, jonka kanssa mä olen ollut tekemisissä on ollut superkivoja ja avuliaita. Lisäksi porukka on mukavan rentoa ja työpaikalla on muutenkin ystävällinen fiilis. Erikoismaininnan annan meidän valokuvaajille, joiden kanssa on ollut uskomattoman hauskaa viettää aikaa.


MILLAINEN SUN TYÖPÄIVÄ ON?
Kuten juuri kerroin, mun työtehtävät vaihtelevat hyvin paljon. Tavallisesti istun kuitenkin toimistolla kannettavan äärellä kirjoittamassa ja kokoamassa juttuja. Parhaita työpäiviä ovat olleet kuvauspäivät, kun ollaan lähdetty liikkeelle jo aikaisin aamusta, vietetty päivä jossain kauniissa paikassa ja oon saanut auttaa kuvauksissa monilla tavoin. Ekoissa kuvauksissa meillä vieraili myös kuuden viikon ikäinen lapinkoiran pentu!

MILLAISET TYÖAJAT SIELLÄ ON?
Virallisia työaikoja mulla ei ole ollut vaan olen saanut tulla ja mennä oman mieleni mukaan. Olen kuitenkin pyrkinyt saamaan päivittäin 7-9 työtuntia, jotta opintopisteitä kertyisi tarpeeksi. Kun kukaan ei vahdi työntekoa on ollut välillä vaikeaa istua toimistolla neljään asti, kun ulkona on paistanut aurinko... Onneksi kohta alkaa ansaittu loma.

MIKSI ET LAITA MITÄÄN TYÖKUVIA INSTAAN?
Oon yrittänyt päivittää instagramin stories-kohtaa päivittäin mutta ongelmana on se, että mulla on jutuista salassapitovelvollisuus siihen asti kun ne ilmestyvät lehdessä. Tästä syystä en ole voinut kuvata oikein mitään mun tekeillä olevaa juttua tai päivittää kuvauksista behind the scenes -materiaalia.


SAATKO PALKKAA?
Mun harjoittelu on ollut palkaton mutta saan päivittäin ilmaisen lounaan.

VOISITKO TULEVAISUUDESSA TYÖSKENNELLÄ DEKOSSA?
Miksipä ei? Vaikka ala ei ehkä olisikaan se ensimmäinen valinta niin mun harkka-aika on antanut siitä hyvän kuvan. Työtehtävät ovat kiinnostavia ja pyörivät tiiviisti muotoilun ympärillä. Lisäksi ala tarjoaa upeasti suhteita muotoilijoihin, valmistajiin ja muihin alan ammattilaisiin.


// Enää kolme päivää jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥