lauantai 19. toukokuuta 2018

THEY BOTH DIE AT THE END (2017)

Moikka ja aurinkoista lauantaita!

Tämä viikko oli mun ensimmäinen harjoittelijana Dekolla ja olen niin onnellinen. Tulen varmasti kirjoittamaan enemmän mun työpäivistä ja tunnelmista myöhemmin tänne blogiin mutta halusin vain kertoa, että olen aivan oikeassa paikassa just nyt. :--) Tämän iltapäivän aiheena on kuitenkin viimeisimmässä kirjaesittelyssä lupaamani kirja: Adam Silveran They Both Die at the End -teos. ♥︎ 

Let's go already!

MISTÄ ON KYSE?

They Both Die at the End on toinen lukemani Adam Silveran nuorten romaani ja uskallan sanoa, että hänestä on tulossa hyvää vauhtia yksi suosikeistani. ♥︎

Kirjan päähenkilöt Mateo ja Rufus elävät maailmassa, jossa ihmisten kuolemat osataan ennustaa ja Desth-Cast ilmoittaa molemmille pojille näiden kuolevan seuraavan vuorokauden aikana. Alusta asti on selvää, että kummallakaan ei ole mahdollisuutta selvitä hengissä. Mateo ja Rufus eivät kuitenkaan halua elää viimeistä vuorokauttaan yksin, joten molemmat päättävät viettää päivän toisen kuolevan kanssa. He luovat profiilit Last friend -sovellukseen, joka ohjaa nuoret yhteen ja heidän viimeinen seikkailunsa alkaa.

Mitä kaikkea he haluavat tehdä viimeisten tuntiensa aikana ja kannattaako riskejä ottaa, jos jokainen hetki voi olla viimeinen ja viedä hengen?

MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Rakastin, rakastin, rakastin! ♥︎ Vaikka tarinan lähtökohdat ovatkin synkät eikä luvassa ole onnellista loppua, oli kirja ehdottomasti yksi parhaista pitkään aikaan. (Tuntuu, että sanon näin ihan liian usein.) Kirja sai minut ajattelemaan kuolemaa ja asioita, jotka haluan tehdä vielä eläessäni. Olisi hieno osata nauttia jokaisesta päivästä, elää täysillä, ottaa riskejä ja panostaa jokaiseen hetkeen kuin se olisi juurikin viimeinen. Liian usein ajatellaan, että "sitten joskus kun..." ja asiat jäävät lopulta tekemättä ja kokematta.

Tämän kirjan luettuani päätinkin, että jos jokin asia vie vähemmän kuin 10 minuuttia tai saa minut onnelliseksi, on sen tekemistä turha lykätä. Jos sen tekeminen ei onnistu juuri tällä hetkellä, laitan sen edes valmiiksi ylös kalenteriin.

Miltä tämä kuulostaa sun mielestä? Olisitko valmis kokeilemaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥