torstai 17. toukokuuta 2018

RED VELVET NAKED CAKE


... aka äitienpäivän kakku mallia 2018!

Kuten mulla on tapana, äitienpäivänä meillä syödään aina jotain uutta kakkua, jota en ole aiemmin leiponut. Tänä vuonna tuo kakku oli Red Velvet Cake – eli varmaan usealle tuttu punaisesta väristä tunnettu täytekakku. Muutamasta ohjeesta valitsin kokeiluun K-Ruoka-sivun reseptin mutta päätin lisätä kakun sisälle vielä erikseen vadelmahilloa, sillä kakku kuulosti hieman kuivalta. Tämä oli huippuveto, sillä vadelma sopi täydellisesti yhteen vaniljaisen täytteen ja kaakaon makuisen kakkupohjan kanssa. ♥︎


RED VELVET NAKED CAKE (12 palaa)

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
2 rkl punaista elintarvikeväriä (nestemäinen)
1/2 rkl valkoviinietikkaa


2 prk vaniljatuorejuustoa
100g voita
1 dl tomusokeria

+ vademahilloa
+ suklaahippuja
+ kukkia tms.


1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi.

3. Lisää vuorotellen maito, öljy, elintarvikeväri sekä etikka. Kääntele niin että taikina menee juuri ja juuri sekaisin.

4. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen leikkaamista.

6. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.

7. Täytä kakku vadelmahillolla sekä tuorejuustoseoksella.

8. Levitä loppu tuorejuustokuorrute kakun päälle ja koristele kakku suklaahipuilla ja kukilla.

9. Tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥