torstai 3. toukokuuta 2018

PUNAISET PESTO–KANAPYÖRYKÄT


MOIKKA TYYPIT!

Mä miellän lihapullat (vieläkin) jotenkin monimutkaiseksi ja aikaavieväksi ruoaksi. Tämä on naurettavaa, sillä lihapullat ovat yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa – varsinkin tämän päivän resepti, jonka tuloksena on hieman tavallisesta poikkeavat pyörykät! :--)

Olen julkaissut blogissa aiemmin ohjeen pinaattia ja fetaa sisältävistä kanapullista (click!). Tuolloin ihastuin broilerin jauhelihaan ja koska yritän vähentää omaa punaisen lihan kulutustani, on kyseisestä tuotteesta tullutkin hyvä korvike tavalliselle jauhelihalle. Broilerin liha on itsessään hieman mautonta, joten tällä kertaa maustoin pyörykät Pirkan ohjeen mukaisesti punaisella pestolla. Halusin kuitenkin pulliin vahvemman maun, joten päädyin käyttämään koko pestopurkin! Suosittelen.


PUNAISET PESTO–KANAPYÖRYKÄT (noin 28 kappaletta)

1 pkt broilerin jauhelihaa
1 prk punaista pestoa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
+ mustapippuria
+ öljyä paistamiseen

1. Sekoita keskenään jauheliha, punainen pesto, kaurahiutaleet ja kananmuna.

2. Mausta pienellä määrällä mustapippuria.

3. Anna taikinan seisoa noin 15 minuuttia jääkaapissa.

4. Pyöritä taikinasta lihapullia ja paista paistinpannulla keskilämmöllä. *

5. Tarjoa esimerkiksi salaatin ja parsakaalin kanssa.


// * Lihapullien valmistaminen on vieläkin vaivattomampaa, jos paistat ne 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuutin ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥