tiistai 29. toukokuuta 2018

MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN? (HAASTE)


Moikka!

Ihana Roosa haastoi mut jo jonkin aikaa sitten vastaamaan 20 kysymykseen siitä, millainen bloggaaja olen. Nähtävästi olen juuri tällä hetkellä aika kiireinen bloggaaja, sillä näihin kysymyksiin vastaamiseen kului melkein hävettävän kauan aikaa! :--D Itse asiassa meinasin jo jättää koko postauksen julkaisematta, kun en millään saanut näistä kuvista sellaisia kuin olisin halunnut... Ilta-aurinko paistaa todella pahasti meidän ikkunaan, joten kuvat olisi tietenkin kannattanut napata jo aamulla. Tähän mulla ei kuitenkaan yksinkertaisesti ole ollut aikaa, kun olen kiitänyt töihin jo kahdeksan aikoihin! Lopulta päätin antaa itselleni armoa kuvien suhteen – onhan tässä pohjimmiltaan kyse kysymyksistä ja niihin vastaamisesta. ;--)


Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Blogit olivat tuolloin juuri lyöneet läpi ja mua kiinnosti kovasti kokeilla oman blogin kirjoittamista. Ei kestänyt kauaa, kun jäin koukkuun kirjoittamiseen ja kuvaamiseen.

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Yllättävää kyllä, tämä on mun ensimmäinen blogini ja ensimmäinen postaus ilmestyi vuoden 2012 kesäkuussa! Nuo ensimmäiset postaukset löytyvät yhä arkistoista, sillä en ole ainakaan vielä kokenut tarvetta piilottaa niitä. Ovathan ne osa tämän blogin kehitystä ja kasvutarinaa.

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?

It's just my life -blogi on juuri mun näköinen eli hyvin monipuolinen ja välillä jopa sekava. En halua rajata blogille mitään tiettyä aihealuetta vaan kirjoittaa tänne mahdollisuuksien mukaan kaikista asioista, joista haluan.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Päivitän blogia vaihtelevasti 3-5 kertaa viikossa. Tulevan opiskelijavaihdon kohdalla en ole vielä ihan varma, kuinka tuolle päivittämiselle käy vai pidänkö suosiolla hiljaisemmat kuusi kuukautta...

Kummat ensin, kuvat vai tekstit?

Tämä riippuu täysin postauksesta! Välillä mulla on valmiina jo koko teksti useita päiviä ennen kuin edes tiedän millaiset kuvat siihen haluan. Usein esim. asu- ja reseptipostauksissa taas kuvat tulevat ensin.


Mistä saat inspiraatiota postauksiin?

Onko liian kornia vastata kaikkialta? Inspiraatiota saa niin monesta paikasta: toisista blogeista, youtube-videoista, lehdistä ja välillä niitä vaan putkahtaa omaan päähän!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Ilta on mulle henkilökohtaisesti inspiroivin aika päivästä ja olen usein aamun sekä päivän ajan menossa joko koulussa tai töissä. Vapaapäivinä bloggaamiseen saattaa kuitenkin mennä koko päivä!


Kuinka usein teet jotain blogisi eteen? 
(Otat kuvia, luonnostelet postauksia jne.)

Lähes päivittäin. Blogiin liittyvät asiat ainakin pyörivät mielessä monta kertaa päivässä esim. ratikassa istuessa, josta bongaan kivan näköisiä paikkoja asukuvia varten. Myös kannykän muistioon ilmestyy tasaisin ajoin ideoita uusista postauksista.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Tietenkin seuraan myös muita bloggaajia! Seuraamani blogit ovat aika erilaisia ja jokaisessa on jotain minua kiinnostavaa. En pidä sellaisista blogeista, jotka tuntuvat keskittyvän pelkästään blogilla ansaitsemiseen ja ovatkin täynnä erilaisia mainoksia ja yhteistyöpostauksia.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Blogin ulkonäkö, kuvat (laatu, kuvakulmat, sommittelu) sekä millaisen vaikutelman bloggaajasta saa. Parasta ovat tyypit, joiden postauksista näkyy millainen persoona niiden takana on!


Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Rohkeus toteuttaa itseäni - blogin pitäminen on kohottanut huomattavasti mun itsetuntoa ja nykyään uskallankin helpommin pukeutua niin kuin haluan ja tehdä asioita jotka tekevät mut onnelliseksi. Toiseksi te lukijat, joiden tiedän olevan siellä ja joille voin jakaa kaikenlaisia asioita. Lopuksi tietenkin blogiin

Entä kolme huonointa?

Kova kilpailu blogien välillä ja paine erottua joukosta. Ikävät kommentit (joita ei onneksi usein tule!) sekä varmasti jokaiselle bloggaajalle tuttu kirjoittajan blokki, kun tuntuu, että ei saa aikaan yhtikäs mitään.

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esim. kommentteihin?

Kommentteja tulee nykypäivänä erittäin harvoin ja siksi niihin vastaaminen on mielestäni yksi blogin pitämisen parhaita puolia! Välillä kommentti jää kiinni valvontaan enkä huomaa sitä useaan päivään - tämä harmittaa, sillä en halua antaa sellaista kuvaa, että vastaaminen ei olisi kiinnostanut minua.

Onko blogillasi muita somekanavia?

Ei ole. Muutaman kerran olen harkinnut Instagram-tilin avaamista vain blogia varten mutta aikani ei millään riittäisi siihen oman ja kissojeni tilin ylläpitämisen ohella...


Onko sinulla luonnoksissa useampia postauksia, vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen?

Piti käydä ihan tarkistamassa asia - ja kylä siellä luonnoksissa on tälläkin hetkellä 28 luonnosta odottamassa. Kaikki eivät tosin ole valmiita tekstejä vaan joukkoon mahtuu myös pelkkiä otsikoita ja inspiraatiokuvia.


Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi omana tietonasi?

Aiemmin halusin pitää blogini täysin salassa mutta nykyään suuri osa lähipiiristäni tietää blogistani. Tosin en vieläkään tykkää siitä, että äiti käy lukemassa blogiani. Joistakin asioista olisi vaan helpompi kirjoittaa täysin tuntemattomille, enkä vielä ole aivan valmis jakamaan joitain asioita läheisilleni.


Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esim. tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy tästä blogista taloudellisesti, sillä ainakin itseäni ärsyttää blogeissa pyörivät mainokset. Olen tehnyt muutaman yhteistyön blogin kautta - osa yhteistyöpostauksista tapahtuu taas Buzzadorin kautta, joka ei liity suoraan blogiin.

Mikä on tarina blogisi nimen takana?

It's just my life -nimellä ei ole sen suurempaa tarinaa. Aikoinaan se vain tuntui kuvaavan parhaiten blogini lifestyle-teemaa ja kuulosti hienolta. Olen pohtinut useamman kerran nimen vaihtamista mutta ainakaan vielä vastaan ei ole tullut parempaa vaihtoehtoa. :--D

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi?

Tietenkin blogi kehittyy koko ajan vuosien mittaan - aivan niin kuin kuuluukin! Ja aina löytyy uusia pieniä juttuja muokattavaksi ja kehitettäväksi. Tällä hetkellä olen kuitenkin suurimmaksi osaksi tyytyväinen blogin tyyliin, ulkoasuun ja muihin juttuihin.

Kolme vinkkiä aloittavalle bloggaajalle?

Kannattaa rohkeasti luottaa omaan tyyliin - juuri se erottaa sut muista blogin kirjoittajista. Ei myöskään kannata postata "pinnalla olevista" asioista, jos ne eivät oikeasti kiinnosta itseäsi. Kolmanneksi kehotan panostamaan kuviin ja erityisesti siihen, että ne ottaa mielellään itse. Henkilökohtaisesti en erityisemmin pidä blogeista, joissa käytetään paljon kuvapankkien kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥