keskiviikko 23. toukokuuta 2018

MÄ LÄHDEN VAIHTOON ♥︎


Täällä kirjoittelee yksi älyttömän onnellinen tyyppi!

Huhtikuun lopulla sain viimein jännityksellä odottamani sähköpostin, joka kertoi, että mut oli hyväksytty vaihto-opiskelijaksi ensi syyslukukaudeksi! Olin niin onnellinen ja innoissani asiasta, että soitin heti muutamat itkuiset puhelut äidille sekä mun hyville ystäville. Kuinka ihanalta tuntuikaan, kun tuon päätöksen odottamisesta johtunut stressi vierähti sydämeltä pois. ♥︎ En ole mainostanut asiasta aivan hirveästi täällä blogissa, sillä olin todella pitkään kahden vaiheilla tuon vaihdon suhteen. Päätin kuitenkin tarttua tilaisuuteen ja laitoin hakupaperit vetämään! Hakukohteiksi valitsin koulut Milanosta, Birminghamista sekä Madridista. Lopulta sain koululta hyväksynnän lähettää hakemukseni juuri Milanon IED:hen, joka oli ensimmäisellä sijalla valinnoissani. Tiesin, että kouluun on vaikeaa päästä sisään, joten en halunnut tehdä hakemisesta kovin suurta numeroa siltä varalta, että hakeminen päättyisi pettymykseen.


Reilun kuukauden ajan pelkäsin katsoa sählöpostiin ilmestyneet viestit, sillä en ollut niin tyytyväinen lähettämääni portfolioon, jonka tekemiseen jäi aikaa vain viisi päivää. Nähtävästi koulu kuitenkin piti näkemästään, sillä sain lopulta viestin hyväksynnästä. Kuinka kreisiä!! Just nyt tunnelma on samaan aikaan älyttömän innostunut sekä stressaava, sillä edessä on paljon tekemistä ennen lähtöä! Olen saanut sulatella ajatusta Milanoon muuttamisesta nyt hetken ja en ole vieläkään täysin varma, mitä kaikkia asioita mun pitää oikein hoitaa ennen lähtemistä. Vaikka olen poissa vain vajaa kuusi kuukautta, on tehtävää paljon...

Ennen lähtöä mun pitää hoitaa asumisen järjestelyt niin täällä Suomessa kuin Italiassa, hankkia vakuutus, selvittää rokotukset,  hakea paria apurahaa, ilmoittaa muutosta Kelalle sekä maistraattiin ja järjestää mun lääkitykset ja hoitotarvikkeet. Koulua varten täytyy tsekata millaisia kursseja valitsen syyslukukaudeksi ja mitä niistä saan hyväksiluettua mun opintoihin. Italian päässä on varmasti vielä paljon muutakin huomioitavaa mutta onneksi KV-toimisto on koko ajan apuna!

Blogin tulevaisuutta vaihdon aikana en ole edes alkanut pohtimaan, sillä totta puhuen mulla ei ole siitä minkäänlaista ajatusta just nyt. Onko blogi tauolla tuon puolen vuoden ajan vai kirjoitanko tavallista vähemmän? Muuttuuko blogi vaihtariblogiksi vai säilyykö se entisenlaisena pienellä Milano-twistillä? Vai perustanko ihan erillisen blogin vaihdon ajalle, jotta kaikki ystävät ja tuttavat (sekä tietenkin te!) pysytte menossa mukana? Saa nähdä mitä tapahtuu.


// Onko jollakin jakaa kokemuksia vaihdosta? Tai antaa hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥