torstai 24. toukokuuta 2018

ITSE TEHDYT GNOCCHIT

CIAO!

Muutama viikko sitten liikuttiin jännittävän äärellä. Mulla oli nimittäin edessä jääkaapin (ja pakastimen) tyhjennys, josta käteen jäi mm. perunoita, kirsikkatomaatteja, melkein kuollut basilika sekä avattu tomaattimurska. Tavallisen spagetin keittämisen sijaan päätin kokeilla gnocchi-pastan valmistamista noista perunoista.

Homma ei ollut ihan niin helppoa kuin ensin kuvittelin mutta lopulta onnistuin oikein hyvin kiitos Anna-lehden verkosta löytämäni ohjeen! En siis suosittele hommaa ihan jokaiselle, sillä mulla meni jonkin aikaa kunnes sain "taikinaan" hyvän koostumuksen ja gnoccheista saman kokoisia ja kauniin muotoisia...


GNOCCHIT

noin 1/2 kg jauhoisia perunoita
100g (durum)vehnäjauhoja
1 kananmuna


1. Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Lusikoi sisukset kulhoon.

2. Survo perunat ja sekoita joukkoon jauhot sekä kananmuna.

3. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa paloiksi.

4. Paina paloihin syvennykset – pidä toisella puolella haarukkaa, jolloin saat aikaan kuvioinnin.

5. Keitä gnocchit suolatussa vedessä kunnes ne nousevat kellumaan.


HELPPO TOMAATTIKASTIKE

kourallinen kirsikkatomaatteja
1/2 dl tomaattimurskaa
+ tuoretta basilikaa

1. Puolita kirsikkatomaatit.

2. Kuumenna paistinpannulla kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Lisää kastikkeeseen hienonnettu basilika.

3. Kun kastike alkaa paksuuntua, nosta joukkoon gnocchit. Kääntele.



// Oletteko kokeilleet valmistaa tuorepastaa itse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥