tiistai 3. huhtikuuta 2018

MUN EKA TATUOINTI

HELLO! 

Mua instassa seuraavilta on tuskin jäänyt huomaamatta mun vasempaan käteen ilmestynyt tatuointi, josta olen ollut ihan innoissani. Olen saanut sekä kuvasta että tatuointitilanteesta kysymyksiä, joista inspiroituneena ajattelin kirjoittaa lyhyen info-paketin ensimmäisen tatuoinnin hankkimisesta ja mun ajatuksista valitsemani kuvan takana!


Mitä pitää tietää ennen tatuoinnin hankkimista?

Tuskin keneltäkään on jäänyt kuulematta "tatuointi on ikuinen"-lausahdus. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä nykyään tatuoinnin poistaminen ja peittäminen ovat aika yleisiä toimenpiteitä. Tulee kuitenkin muistaa se, että kuvan poistaminen sattuu tavallisesti paljon enemmän kuin sen ottaminen alunperin. Tatuoitavaa kuvaa kannattaa siis harkita tarkkaan ja keskustella esimerkiksi tatuoijan kanssa kuvan toimivuudesta, koosta ja sijoittelusta.

Diabeetikkona mulla on lievästi korkeampi tulehdusriski, joten ennen tatuoinnin ottamista seurailin verensokerien tasapainoa vielä tavallista tarkemmin. Arvojen tulisikin olla mahdollisimman tasaiset, jotta tatuoinnista ei seuraisi ikäviä komplikaatioita. Myös allergiat ja ihon herkkyys kannattaa pitää mielessä tatuoinnista haaveillessa.

Tatuointi tulisi hankkia aina ammattilaisen tekemänä ja studioon on hyvä käydä tutustumassa etukäteen. Käynnillä saa hyvin vastauksia mielessä oleviin kysymyksiin ja näkee, onko paikka luotettavan oloinen. Muun muassa tatuoinnin hinnasta kannattaa keskustella etukäteen, jotta se ei tule myöhemmin yllätyksenä.

Paljonko tatuointi maksaa?

Tatuoinnin hinta vaihtelee usean asian takia. Tatuoinnin koko, yksityiskohtaisuus, tatuoitavan paikan vaikeus, käytetyt värit ja tatuoimiseen kulunut aika vaikuttavat osaltaan. Hinnat vaihtelevat myös eri studioiden ja tatuoijien välillä. Tatuointia ottaessa tulee varautua maksamaan reilu hinta, sillä kunnollinen työ näkyy usein hinnoissa. Mun tatuointi oli aika yksinkertainen ja sen tekemiseen meni 40 minuuttia. Hintaa kuvalla oli 100€.

Sattuuko tatuointi?

Se riippuu paljon tatuoinnin koosta ja tatuoitavasta paikasta. Myös jokaisen oma kipukynnys vaihtelee. Mun on hyvin vaikeaa sanoa, kuinka korkea tai matala kipukynnys itselläni on (jätän esim. hampaan porauksessa puudutteen ottamatta) mutta ainakin tämän ensimmäisen tatuoinnin yhteydessä mulle jäi hyvin positiivinen mieli. Tatuoiminen tuntui lähinnä siltä kuin joku painaisi terävää lyijykynää ihoa vasten ja prosessi oli ohi 40 minuutissa.

Kuinka tatuointia pitää hoitaa?

Tatuointia olisi hyvä huuhdella päivittäin haalealla vedellä ja rasvata Bepanthen-voiteella vähintään 4 kertaa päivässä. Kuvaa ei saisi mieluiten peittää ja raapimista tulee välttää. Hilseilevän ihon tulee antaa lähteä itsestään. Myös saunomista, uimista ja auringon ottamista tulee välttää tietyn aikaa. Tatuointi on parantunut kun se ei enää punoita eikä kohta ole arka.


Onko mun tatuoinnilla jokin merkitys?

Oon saanut jonkin verran kysymyksiä mun tatuoinnin kuvasta ja siitä, onko sen takana jokin merkitys. Mulle oli heti alussa selvää, etten valitsisi vain kaunista kuvaa vaan halusin kuvalla olevan mulle tärkeä merkitys. Linkin Park on ollut mulle hyvin tärkeä bändi jo ala-asteelta ja olen erittäin onnekas, että ehdin nähdä heidät livenä Himoksella. Halusinkin ottaa bändin muistoksi tämän symbolin, joka kuvaa bändin lisäksi ihmisten välistä tukea ja luottamusta. 

Samalla tatuointi symboloi mulle mun omaa tukiverkkoa, josta olen hyvin kiitollinen. Viime vuosina oon saanut mun ympärille sellaisen porukan, joka oikeasti välittää ja joiden kanssa tunnen suurta yhteenkuuluvuutta. Nämä tyypit inspiroivat mua päivittäin, rohkaisevat, kuuntelevat, nauravat mun kanssa, kertovat huonoimmat vitsit ja antavat parhaat neuvot. ♥︎

Miksi halusin tatuoinnin käteen?

Toinen usein kuulemani kysymys liittyy tatuoinnin sijaintiin. Miksi halusin ensimmäisen tatuointini niin näkyvälle paikalle? Tähän mulla ei oikeastaan ole mitään tyhjentävää vastausta, sillä vasen käsi tuli itselleni luontevasti mieleen, kun pohdin, minne kehossani tatuoinnin halusin ottaa. Mielestäni kuvan paikka on oikein toimiva, sillä saan kuvan tarvittaessa piiloon hihan alle mutta se on myös helppo pitää näkyvillä. Kyynärvarsi oli hyvä valinta myös siksi, että en tuntenut oikeastaan ollenkaan kipua tatuoinnin aikana. 

Mitä mieltä olen lopputuloksesta?

Ensin mua hieman jännitti tatuoinnin koko, sillä se on lähes mun koko tatuointialueen levyinen. Koska kyseessä on viivapiirros ilman ylimääräisiä varjostuksia tai paksumpia viivoja on tatuointi mun mielestä aika siro eikä millään tavalla liian hallitseva. Itse kuvaan olen erittäin tyytyväinen – se on juuri sellainen kuin pyysin. Olen myös tyytyväinen päätökseen jättää alkuperäisessä kuvassa keskellä olevista viivoista yli puolet pois, näin kuvasta ei tullut liian sekava.

Pelkäsin myös, että saattaisin katua tatuointia parin päivän päästä mutta tämä oli onneksi täysin turha pelko! Pohdin kyseisen kuvan ottamista niin kauan, että epäilylle ei enää jäänyt sijaa. Herään vieläkin joinakin aamuina niin etten muista kuvan olemassa oloa ja päädyn vaan ihailemaan sitä. :--D

Aionko ottaa lisää tatuointeja?

Moni tatuoinnin ottanut puhuu "tatuointikuumeesta" ja voin yhtyä tähän hyvin vahvasti. Koska toimenpide ei mun osalta ollut edes epämieluisa on mun kynnys toisen tatuoinnin hankkimiselle madaltunut entisestään. On siis erittäin todennäköistä, että jossain vaiheessa marssin uudestaan tatuoijan tuoliin. Seuraavan kuvan suunnitelma saa kuitenkin jäädä hautumaan, sillä haluan olla siitä aivan yhtä varma kuin tästä ensimmäisestäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥