torstai 26. huhtikuuta 2018

LEMON CURD MUFFINSSIT

HEY GUYS!

Tämän päivän resepti alkoi kunnianhimoisena yrityksenä valmistaa samanlainen sitruunamuffinssi, jonka satuin syömään yhtenä päivänä Lontoon Starbucks-kahvilassa. Muffinin pinnassa oli jotain makeaa (jonka päättelin raesokeriksi!) ja sisällä ihanan kirpeä sitruunatahna-sydän. ♥︎ Yllätyin positiivisesti, kun löysin lähikaupan valikoimasta Tescon Lemon Curd -tahnaa, sillä ajattelin sen etsimisen olevan suurin este reseptin luomisessa...

Jo ensimmäinen kokeilu oli lähes täydellinen mutta huomasin, muffinssin keskustan jäävän helposti raa'aksi. Toisella yrityksellä onnistuin saamaan paistoasteen ja -ajan kohdilleen – ja tämä herkullinen resepti oli syntynyt!


LEMON CURD MUFFINSSIT (10-12 kpl)

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100g voita (sulatettu)
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl lemon curd -tahnaa

+ 1 tl lemon curd -tahnaa / muffinssi
+ raesokeria



1. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta, sulatettua voita ja maitoa.

3. Kääntele taikinaan ruokalusikallinen lemon curd -tahnaa.

4. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja lisää keskelle teelusikallinen lemon curd -tahnaa.

5. Ripottele muffinssien päälle raesokeria.

6. Paista uunin keskitasolla 15–18 minuuttia kunnes muffinssit ovat kypsiä.


// Aiotko kokeilla ohjetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥