tiistai 10. huhtikuuta 2018

9 X LONDON IN BUDGET

HELLO!

Kuten lauantaina lupasin on tämän päivän aiheena edulliset ja kivat tavat kuluttaa aikaa Lontoossa! Ennen reissua olin tutkinut laajasti mitä kaikkea kaupungilla oikein on tarjota ja voitte tuskin kuvitella, kuinka paljon erilaista tekemistä Lontooseen oikein mahtuu! Valittiin meidän listalle asioita, jotka kiinnostivat molempia ja joihin ei tarvinnut käyttää paljoa rahaa. (Nähtävyyksiin kulunut raha meni lähes kokonaan metro- ja bussimatkoihin.)

Oon valinnut meidän kohteiden joukosta mun omat lempparit, joista ehdottomasti parhaat erotat ♥︎-merkistä!

Graffiti tunnel

GRAFFITI TUNNEL
Leake Street:illä sijaitsevan alikulkutunnelin ulkonäkö muuttuu jatkuvasti, sillä tunneli on tarkoitettu luvalliseen graffiti-maalaamiseen ja uusi kuvia maalaataan joka päivä. Meidänkin vierailun aikana paikalla oli katutaitelijoita spraymaalipullojensa kanssa. Kaiken lisäksi tunneli oli yllättävän siisti ja hyvin valaistu, joten siellä uskalsi hengailla ihan rauhassa graffiteja ihaillen!

BARBICAN CONSERVATORY
Barbican Centre -kulttuurikeskuksesta löytyy Lontoon toiseksi suurin kasvihuone, joka on auki (ilmainen pääsy) valittuina sunnuntai ja pyhäpäivinä. Meidän reissulle osui 2. pääsiäispäivä, jolloin päätettiin käydä tsekkaamassa kyseinen paikka. 

WATERSTONE BOOK STORE ♥︎
Kirjojen rakastajien taivas on taatusti tämä Piccadillyllä sijaitseva seitsemän kerroksinen kirjakauppa. Kaupasta löytyi erittäin laaja valikoima mm. YA-kirjoja, joiden parissa olisin varmasti voinut viettää useamman tunnin. Todellinen kultakaivos!

Five Guys // Shake Shack

SHAKE SHACK
Lontoo on täynnä kiinnostavia ruokapaikkoja, joista meitä kiinnosti erityisesti nämä kaksi hampurilaispaikkaa. Shake Shackin ruoka oli oikein loistavaa mutta lopulta voiton vei selvällä erolla Five Guys Burgers & Fries -ketju, jonka ruokapaikkoja löytyy kaupungista useita.

FIVE GUYS BURGERS & FRIES ♥︎
Ehkä parhaat hampurilaiset ikinä!! Annan erityisen maininnan myös paikan mansikkapirtelölle, johon oli käytetty tuoreita mansikoita. Syötiin Five Guys:illa yhteensä kolmena päivänä, joten ei yhtään ihme, miksi suosittelen paikkaa näin kovasti...

CAMDEN MARKET ♥︎
Kolmas ruokaan liittyvä paikka on Camden Market, alue, jolta löytyy kymmenittäin pieniä katuruokakojuja täynnä toinen toistaa herkullisempia ruokia. Tarjolla oli mm. intialaista, churroja, erilaisia wokkeja, kiinalaista sekä puu-uunissa paistettua pizzaa. Me oltiin liikkeellä sen verran aikaisin, että napattiin välipalaksi ainoastaan yhden slicet edellä mainittua pizzaa, joka oli kyllä huippuhyvää!

God's Own Junkyard

GOD'S OWN JUNKYARD ♥︎
Jonkin matkaa kaupungin ulkopuolelta löytyy God's Own Junkyard -nimeä kantava paikka, joka on lyhyesti sanottuna pienehkö tehdashalli täynnä erilaisia neon-mainoskylttejä! Todella symppis paikka, joka muistuttaa matkaa menneeseen. Kylttejä löytyy seiniltä varmaan yli sata ja tiloissa toimii myös pieni kahvila. Paikkaan ei ole pääsymaksu, mutta kuvaaminen on sallittu ainoastaan kännykällä.

HYDE PARK
Yksi Lontoon puistoista, josta ainakin itse tykkäsin todella paljon. Tähän syynä oli luultavasti päivälle osunut aurinkoinen ja lämmin hetki, jonka aikana ehdittiin nauttia eväät puiston penkillä. (Tuntui jo melkein kesältä!) Puisto on todella laaja ja sieltä löytyy erilaisia oleskelualueita, lenkkireittejä sekä lampi.

NOTTING HILL
Tottakai meidän piti pistäytyä myös Notting Hill:in kaupungin osassa, josta päällimmäisenä mieleen jäi kauniit kadut ja värikkäät talot niiden varrella. Erityisesti valokuvaamisesta kiinnostuneille sopiva alue siis.


// Onko teillä muita edullisia vinkkejä Lontoon reissua suunnitteleville?

2 kommenttia:

  1. Hei tuolla graffititunnelissa pitää kyllä käydä ensi reissulla, vaikuttaa ihan mahtavalta kuvailupaikalta! Mun blogista löytyy paljon Lontoo-vinkkejä, mutta yksi mikä on ihan pakko mainita on Camley Street Natural Park! Ihana pakopaikka keskellä kaupunkia, sinne tuli aina palattua luonnon keskelle rauhoittumaan <3

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥