perjantai 13. huhtikuuta 2018

8+2 FAVOURITES OF LONDON

HELLO!

Viime viikonlopun mentyä lähinnä koululla työskentelyyn tuntui, että perjantai ei voinut millään tulla tarpeeksi aikaisin! Päivät kuluivat kuitenkin yllättävän nopeasti uuden kurssin alkaessa ja tässä sitä nyt ollaan. :--) (Tai itse asiassa mä olen parhaillaan kotona Keski-Suomessa ilman tietokonetta, sillä ajattelin rentoutua pitkästä aikaa kunnolla!)

Tänään jatketaan vielä Lontoo-aiheisilla postauksilla ja luvassa onkin mun top 10 -listaus meidän reissun huippukohdista ja muista asioista, jotka saivat mut rakastumaan kyseiseen kaupunkiin. ♥︎


FALL OUT BOY:N KEIKKA
Yksi syy Lontoon matkaan oli taskussa odottaneet liput Fall Out Boy:n keikalle O2-arenaalle. Keikka ylitti mun odotukset ja meidän paikat oli ihan huiput. Bändi veti keikan uskomattomalla energialla ja yleisö oli myös täysillä mukana. Lisäksi itse areena ja muut järjestelyt toimivat moitteettomasti eikä edes useiden satojen metrien jono metrolle illan päätteksi tuottanut ongelmia. 

GOD'S OWN JUNKYARD
Mainitsin tämän paikan jo edellisissä vinkeissä Lontoon edullisista tekemisistä mutta haluan laittaa mestan myös tälle viralliselle Lontoon suosikit -listalle. Upea paikka, jossa voisi viettää pidempäänkin aikaa mainoskylttejä ihmetellen!


FIVE GUYS BURGER & FRIES
Toinen aiemmin mainitsemani paikka on Five Guys -pikaruokaketju, joka on mun ehdoton lemppari, kun puhutaan hampurilaisista. Kunnon hampurilaiset ja ranskalaiset hyvistä raaka-aineista – ei siinä enempää tarvita. 6/5.


PUNAISET BUSSIT 
Saatan olla hieman stereotyyppinen turisti mutta mä tykkäsin ihan hirveästi näissä liikenteessä liikkuvista kaksikerroksisista punaisista busseista. Ne olivat jotenkin niin symppiksiä ja kuuluvat Lontoon katukuvaan, vaikka niitä ei olisi koskaan aikaisemmin nähnytkään. 

KAUPUNGIN VILINÄ
Paikallisille luultavasti huomaamaton seikka mutta kaupungin olemus ja luonne toi mulle jostain syystä todella inspiroituneen ja kotoisan olon. Liikenteen melu, suuret ihmismassat, mainostaulut ja kaikki muu loivat niin vilkkaan ja eloisan tunnelman, että tunsi itsekin olevani enemmän elossa. Olisi niin siistiä asua tulevaisuudessa jossain suuremmassa kaupungissa kaiken keskellä.


➢ LONTOON METRO
En ymmärrä, miten jotkut voivat väittää Lontoon metroliikennettä mutkaiseksi. Omasta mielestäni siinä suunnistaminen oli ihan kohtalaisen helppoa jo toisella kerralla! Lisäksi metro- ja bussireitit kattavat kaupungin alueet uskomattoman kattavasti ja kulkeminen on yllättävän nopeaa. Metrot kulkevat muutaman minuutin välein ja maksaminen onnistuu kortin lähimaksu-ominaisuudella.


RAKENNUSTEN JULKISIVUT
Vaikka tällaisia rakennuksia ei näkynyt ihan niin paljon kuin toivoisin, oli niitä kuitenkin huomattavasti enemmän kuin täällä Suomessa. Muutenkin katutaide ja mielenkiintoiset rakennukset olivat paljon yleisempiä ja toivat Lontoon kaduille värikkään ilmeen.


VIHREÄT PUISTOT
Yllätyin, kuinka paljon puistoja Lontoon alueelta oikein löytyy ja jopa ihan keskustan läheltä. Puistojen läpi käveleminen oli mukavaa hengähdystaukoa kaupungin katujen keskellä ja voin vain kuvitella, kuinka ihanaa niissä on viettää aikaa kesällä auringon paistaessa.

TEE (EARL GREY)
Koska kyseessä on Britannia ja tee kuuluu mun suuresti kuluttamiin juomiin, olin onnessani saadessani maistaa "aitoa" englantilaista Earl Grey -teetä. ♥︎ Täytyy myöntää, että teen maku vaihteli hieman paikasta mutta kerrankin en todellakaan ollut ainoa, joka halusi teehensä maitoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥