torstai 1. maaliskuuta 2018

PERINTEINEN LOHIKEITTO


Hei ja terveiset yhdeltä lomalaiselta!

Juuri kun ehdin jo iloita tulevasta keväästä, Suomen talvi päätti näyttää kyntensä. Oli kyllä aika karmeaa lähteä viime viikolla kouluun, kun lämpömittari näytti –24 astetta! Onneksi aurinko sentään paistoi ja päivällä auringossa (ja tuulelta suojassa!) seistessä tuntui taas niin kovin keväiseltä... :--) Onneksi päivän pelasti kotona odottanut lohikeitto, jota kelpasi lusikoida kuumana tuoreen ruisleivän kanssa. Tämä lohikeitto oli mun ensimmäinen ja onnistui loistavasti ilman minkäänlaista ohjetta – jostain syystä olin aika ajatellut, että kalakeitto on joten vaikeaa valmistaa?


PERINTEINEN LOHIKEITTO (4–6 annosta)

6 isoa perunaa
1 sipuli
2 laakerinlehteä
+ kokonaisia maustepippureita
1 pkt lohikuutioita (pakaste)
4 dl vettä
5 dl täysmaitoa
1 rkl voita
3 rkl Maizena vaalea suurustetta
+ suolaa
+ tilliä

1. Kuori ja kuutioi perunat.

2. Kuori ja pilko sipuli.

3. Kiehauta vesi ja lisää perunat, sipuli, laakerinlehdet sekä suolaa.

4. Keitä kunnes perunat alkavat pehmetä.

5. Lisää keittoon lohikuutiot, maito ja voi. Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes lohi on kypsää.

6. Sekoita keittoon vaaleaa suurustetta, jotta liemestä tulee hieman paksumpaa.

7. Leikkaa sekaan tilliä ja lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa!!


// Mikä on sun suosikkikeitto?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥