torstai 22. helmikuuta 2018

VADELMA–VISPIPUURO


Viime viikolla (ystävänpäivänä) mun teki mieli jotain super-söpöä herkkua, mieluiten vaaleanpunaista. Ensin meinasin kallistua marjarahkan puoleen mutta sitten mieleen tulikin vispipuuro. Meillä kotona vispipuuro on tehty joko puolukasta tai raparperista, joista ensimmäistä vihaan lähes koko sydämestäni. :--D Mulla oli pakkasessa viime kesänä poimiani vadelmia, jotka päätin nyt laittaa testiin.

Puuron valmistaminen oli erittäin helppoa mutta en olisi millään jaksanut odottaa sen jäähtymistä... Keittiössä oli niin ihana vadelmien tuoksu! Tämä vadelmainen versio saa multa suosituksen, sillä puuroon tuli todella vahva ja raikas vadelman maku eikä se ollut yhtään makea. Makean ystävien kannattaa siis lisätä ainakin vähän enemmän sokeria!)

// Vinkki: Hain illalla kaupasta kuohukerman, jonka kanssa puuro pääsi vielä aivan uudelle tasolle!


VADELMA–VISPIPUURO (4 annosta)

200g vadelmia
5 dl vettä
1 dl sokeria
0,75 dl mannasuurimoita
1 tl vaniljasokeria


1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta. Lisää vadelmat.

2. Anna kiehua noin 5 minuuttia kunnes vadelmista on lähtenyt tarpeeksi makua ja väriä veteen.

3. Lisää kattilaan mannasuurimot ja keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia kunnes puuro sakenee.

4. Nosta puuro viilenemään.

5. Lisää viileään puuroon vaniljasokeria ja vaahdota sähkövatkaimella.

6. Tarjoa sellaisenaan, kuohukerman tai vaniljakastikkeen kanssa.



// Mistä marjoista te teette tavallisesti vispipuuron?

2 kommenttia:

  1. Oi, vispipuuroa! Se on niin hyvää, mutta sitä ei ole vuosiin tullut tehtyä. Tästä inspiroituneena pitääkin laittaa kattila tulille :) Itse tykkään tehdä sen puolukasta, siitä tulee vähän kirpsakampi maku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuro on yksi niitä vanhoja suosikkeja, joiden olemassa oloa en ollut edes muistanut :)

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥