torstai 15. helmikuuta 2018

SITRUUNAINEN BROILERIVUOKA

Heissan!

Alkuviikolla Helsingistä palattuani en millään keksinyt, mitä ruokaa haluaisin laittaa. Kaikki tavalliset arkiruoat tuntuivat tylsältä ja halusin jotain uutta. Niinpä päädyin selaamaan keittiöstä löytyvää Hellapoliisin-keittokirjaa, josta silmiini osui broileri-perunavuoan resepti. Yllätykseksi ohje olikin paljon helpompi ja nopeampi kuin olin kuvitellut – ja lopputulos (pienistä muutoksista huolimatta) todella herkullinen. 6/5 ruoka talviseen pakkaspäivään!


SITRUUNAINEN BROILERIVUOKA (4–6 annosta)

1,5 kg perunoita
1 rkl ruokaöljyä
450g broilerin fileesuikaleita
+ suolaa
+ rosmariinia
3 rkl sitruunamehua
1 prk ruokakermaa


1. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla ja mausta suolalla ja rosmariinilla.

2. Kuori ja viipaloi perunat. Paista perunoita hetki öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja rosmariinilla.

3. Kokoa uunivuokaan kerroksittain perunoita ja kanaa. Lisää kerrosten välissä sitruunamehua.

4. Kaada lopuksi vuokaan ruokakerma ja paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia.

5. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥