maanantai 5. helmikuuta 2018

10 SYYTÄ MATKUSTAA ISLANTIIN

HALLA!

Kenellekään tuskin jäi epäselväksi, että vaikka meidän Islannin reissu ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, oli se kuitenkin ihan uskomaton kokemus. Harvoin minkään reissun (paitsi Italian ♥︎) jälkeen mulle jää sellainen tunne, että: Hitto, tänne on päästävä uudestaan! Näin kuitenkin kävi Islannin kohdalla ja uskon vahvasti, että tuo ajatus tulee toteutumaan tulevaisuudessa. Olisi nimittäin ihan huippua päästä kokemaan saari myös kesällä, kun valo riittää ja maisemat ovat erilaiset!

Eiköhän tuossa ollut nyt ihan riittävästi hehkuttamista yhdelle päivälle? Jos tämä mun Islannin ylistys alkaa tulla jo teidän korvista ulos niin olen pahoillani, sillä tänään listataan vielä mun mielestä 10 (parasta) syytä matkustaa Islantiin! :--D

MAISEMAT
Todella ilmeinen valinta mutta niin totta! Parasta on kuitenkin se, kuinka paljon erilaista maisemaa Islantiin mahtuu ja kuinka nopeasti se muuttuu. Autolla ajaessa maisema saattaa näyttää ihan erilaiselta vain 30 minuutin jälkeen. Yhdessä vaiheessa ollaan keväisessä vihreässä ruohikossa ja kohta tuiskuttaa lunta ja ympärillä löytyy vuoria. Ihan uskomatonta!

AURINGONNOUSUT & -LASKUT
Vaikka talvella Islannissa ei hirvittävästi valoisaa aikaa ole (vain noin 5h!) ovat auringonnousut ja -laskut upeita täälläkin. Lisäksi päivällä aurinko ei nouse kovinkaan korkealle, joten valo on erittäin pehmeää ja sopii oivallisesti valokuvaukseen.

VESIPUTOKSET
Näitä ei löydy ihan meiltä ihan naapurista, joten tottakai vesiputouksia täytyy käydä ihmettelemässä. Niiden vieressä olo on ihmeellisen nöyrä, sillä alas syöksyvät vesimassat osoittavat hyvin luonnon voiman.

REYNISFJARA / BLACK SAND BEACH
Toinen paikka, joka todella laittaa asiat perspektiiviin on etelärannikolta löytyvä Reynisfjaran ranta. Upea kontrasti valkoisten vaahtopäiden ja mustan laavahiekan välillä saavat tuntemaan, kuin olisi astunut vanhan ajan mustavalkoiseen filmiin.

 BLOCK BURGER
Harvoin suosittelen mitään kohdetta pelkästään tietyn ruokapaikan takia, enkä nytkään sano, että Islantiin kannattaa matkustaa vain syödäkseen Block Burgerissa. ;--) Paikka on kuitenkin vierailun arvoinen, jos löydät itsesi nälkäisenä Reykjavikin keskustasta. Lisäksi nuo ranskalaiset olivat valehtelematta mun elämän parhaat – niin ihanan rapeita!

IHANAT KAHVILAT
Reykjavikista löytyy useita kahviloita, joihin pääsee suojaan ulkona raivoavalta tuulelta ja sateelta. Mun lemppareiksi nousi erityisesti nämä Te&Kaffi-ketjun kahvilat, jotka olivat oikeastaan kirjakauppoja, joista löytyi oikein viihtyisä ja pieni kahvila-alue. Yhdessä kahviloista löytyi jopa kissa, jota olin tietenkin ensimmäisenä silittämässä.

ISLANNINHEVOSET
Vaikka mä en erityisemmin hevosista piittaakaan (lapsuuden "putosin hevosen selästä"-traumat) niin bongailin näitä rauhallisia kavereita ihan innolla tien laidoilta. Lopulta löydettiin suuri määrä islanninhevosia ja hyvä paikka jättää auto parkkiin, joten päästiin tekemään lähempää tuttavuutta. Hieman kävi kavereita sääliksi, kun joutuivat oleilemaan tuolla kylmässä sateessa...

LAMPAAT
Lampaista olin puolestani enemmän innoissani ja olikin kiva nähdä myös niitä! Lampaita ei jostain syystä näkynyt ulkona ihan niin paljon kuin hevosia mutta onnistuin bongaamaan myös nämä uteliaat yksilöt. Välissä oli tosin sähköistetty aita, joten jouduin tyytymään tuijotuskilpailuun pidemmän matkan päästä.

PIENI JA KOMPAKTI KESKUSTA
Noista värikkäistä rivitaloista tuli todella vahvat Kööpenhamina-vibat ja kaupungin tiivis rakenne muistutti hieman Tanskan pääkaupunkia. Koska meidän hotelli sijaitsi yhdellä pääkaduista oli kulkeminen erittäin helppoa ja kaikki tarvittava tuntui löytyvän hyvän välimatkan päästä. Julkiselle liikenteelle ei siis ollut kovin paljoa tarvetta.

KATUTAIDE
Katutaide on varmaan jonkilainen käsite Reykjavikissa, sillä lähes jokaisesta korttelista tuntui löytyvän joku kiinnostava teos. Niitä kuvaillessa olisi varmasti mennyt vähintään kokonainen päivä. Tätä kuvaa ottaessani huomasin toisen naisen jäävän odottamaan kuvausvuoroaan meidän jälkeen ja olevan aika malttamaton meidän kuvaussession loppua odotellessaan! :--D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥