torstai 11. tammikuuta 2018

VIHREÄ BROILERIKASTIKE


HALLA!

Nyt on jo korkea aika jättää jouluruoat odottamaan seuraavaa joulukuuta ja kokeilla jotain aivan muuta. Tänään mä ajattelin jakaa teille yhden mun lempparikastikkeista, joka sopii niin riisin, vehnän kuin pastan kanssa. Kastike maistuu herkulliselta myös kokonaan ilman kanaa tai halutessasi voit korvata kanan soijasuikaleilla tms.

Tämä kastike saa ihanan vahvan vihreän värinsä peston, pinaatin, papujen ja parsakaalin yhdistelmästä. Lautaselta löytyy siis yllättävän suuri määrä kasviksia, vaikka broilerikastikkeesta puhutaankin! Lisäksi mulle on tullut tapa heittää cashewpähkinöitä ruokaan kuin ruokaan – ja ainakin tähän ne sopivat mainiosti.


VIHREÄ BROILERIKASTIKE (3–4 annosta)

1 pieni parsakaali
1/2 pss vihreitä papuja (pakaste)
+ rypsiöljyä
1 pkt maustamattomia broilerisuikaleita
5 pinaattikuutiota (pakaste)
2 rkl sitruunapestoa
2 dl ruokakermaa
+ muutama kourallinen cashewpähkinöitä


1. Pilko parsakaalit pienemmiksi nupuiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä paistinpannulla ja kypsennä parsakaaleja sekä papuja noin 3 minuuttia.

2. Lisää sekaan kana ja paista kypsäksi.

3. Kaada joukkoon ruokakerma ja lisää jäiset pinaattikuutiot sekä pesto.

4. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes pinaatti on kokonaan sulanut.

5. Tarjoile kastike pastan tai riisin kanssa ja koristele annos cashewpähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥