keskiviikko 31. tammikuuta 2018

ICELAND 3-DAY ROAD TRIP

DAY 1: Haifoss Waterfall, Strokkur Geysir, 
Bruarfoss Waterfall & Kerid Crater

Meidän ensimmäisen päivän reitti sisälsi ne suosituimmat kohteet Golden Circle -alueelta mutta päivä ei sujunut ihan odotusten mukaan. Saatiin tietää vasta melkein perillä, että ensimmäiselle putoukselle johtava tie on suljettu talvisin eikä saatu ajaa meidän vuokra-autolla (2-veto) tuonne Geysirille johtavaa tietä... Vaikka päivään mahtui siis epäonnea ja vastoinkäymisiä oli maisemat tien päällä onneksi todella upeat, vaikkei kaikkia kohteita nähtykään! (Jää jotain katsottavaa seuraavaan kertaan!)

(DAY 2: Landbrotalaug Hot Springs, 
Londrangar & Kirkjufell)

Meidän road trip -idea tuntui olevan tuhoon tuomittu, sillä seuraavana päivänä annettiin varoitukset kovasta sateesta ja uskomattoman vahvoista tuulenpuuskista juuri niihin osiin maata, jonne oltiin suunniteltu menevämme. Ei lähdetty riskeeraamaan meidän matkaa, sillä oltiin jätetty autosta hiekan aiheuttamien vahinkojen vakuutus ottamatta... Jäätiin tänä päivänä siis tutustumaan Reykjavikiin ja tuulien ulvoessa oltiin aika tyytyväisiä tähän ratkaisuun.

Alkuperäinen suunnitelma olisi vienyt meidät Islannin luoteisosaan kuumille lähteille, upeille mustille basalttikallioille sekä GoT-maisemiin.

DAY 3: Reynisfjara, Black Sand Beach, 
Seljalansfoss Waterfall & Skógafoss Waterfall

Viimeisenä road trip -päivänä sää oli jo tyyntynyt ja arvottiin hetki kumpaa reittiä lähdetään seuraamaan. Lopulta valinta osui etelärannikolle Vik:in lähellä sijaitsevalle laavahiekkarannalle. Onneksi näin, sillä vaikka sää oli sateinen ja sumuinen teki ranta muhun kovan vaikutuksen. Tunsin itseni todella pienksi, kun suuret aallot vyöryivät rantaan saaden aikaan mahtavan äänen. Olin hieman toivunut, että rannalla olisi voinut bongata myös lunnin mutta paikalla oli vain tavallisia lokkeja... Saman reitin varrelta löytyi myös kaksi uutta vesiputousta, joista Skógafoss oli mun suosikki. Jos sää olisi ollut yhtään kuivempi niin olisin mielelläni kiivennyt putouksen ylätasanteelle ihailemaan maisemia!

P.S. Automatkan varrelle osui paljon islanninhevosia ja lampaita.

A DAY IN REYKJAVIK:

Vajaa kolme päivää, jotka vietettiin itse Reykjavikissa olivat myös oikein mukavia, vaikka talvi sulkeekin muutamia vaihtoehtoja pois. Suosittelen ehdottomasti vierailua kaupungin uimahalleihin, joissa pääset nauttimaan kuumien lähteiden lämpimästä vedestä taivasalla! (Liput ovat yllättävän halvat kokemukseen verrattuna.) Vietimme paljon aikaa Te & Kaffi-kahvilaketjun kahviloissa, joiden yhteydessä toimii usein myös kirjakauppa. Kuinka ihana konsepti!

Aivan keskustasta löytyy Islannin korkein rakennus, Hallgrímskirkja, jonka torniin on mahdollista päästä hissikyydillä maksua vastaan. Itse kirkon sali oli todella vaikuttava! Reykjavikista löytyy myös Alvar Aallon suunnittelema Pohjolan Talo, jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista. Kaupungissa on monia kivoja ruokailupaikkoja, joista voin suositella ainakin Block Burger:ia (parhaat ranskikset ikinä!), GLO:ta sekä Joylato-jäätelöpaikkaa. Ostoksia varten Islanti ei ole kovinkaan kannattava paikka, sillä kaupungista löytyy vain muutamia kansainvälisiä liikkeitä, matkamuistomyymälöitä sekä erilaisia pikkuputiikkeja. (Okei maininta, ihanalle Mál og Menning -kirjakaupalle, josta löytyi kaikkaa ihanaa tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa!)


// Jos sulla on jotain kysyttävää meidän Islannin reissusta, niin älä epäröi kysyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥