torstai 18. tammikuuta 2018

HERNESOSEKEITTO


Jatketaan vihreällä linjalla!

Perinteinen hernekeitto tuntuu jakavan ihmiset voimakkaasti kahteen ryhmään, joista itse kuulun niihin, jotka välttelevät kyseistä ruokaa loppuun asti. (En edes muista, milloin olisin viimeksi kyseistä keittoa syönyt.) Tämän takia mulla on ollut hyvin skeptinen suhtautuminen myös tähän kauniin vihreään hernesosekeittoon, enkä ollut tätä ennen uskaltanut edes ajatella sen valmistamista. Lopulta uteliaisuus voitti ja googletin keiton ohjeen. Koska ohjeessa ei tuntunut olevan mitään oudompaa, päätin antaa keitolle mahdollisuuden. Ja ihan hyväähän se oli!


HERNESOSEKEITTO (4–5 annosta)

500g peruna-sipulisekoitusta
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
400g pakasteherneitä
2 dl ruokakermaa
0,5 tl timjamia
1 tl basilikaa


1. Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutiot sekä perunasekoitus. Keitä noin 15 minuuttia.

2. Lisää herneet ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.

3. Lisää keittoon ruokakerma ja mausteet. Soseuta ja lämmitä tarvittaessa uudestaan ennen tarjoilua.

4. Murusta keiton pinnalle esim. fetajuustoa ja nauti tuoreen leivän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥