torstai 4. tammikuuta 2018

HELPPO LUUMUJUUSTOKAKKU


HALLA.

(Kutsun tätä kakkua nyt juustokakuksi, vaikka tuorejuuston sijaan siihen tuleekin maustettua rahkaa. Kakun koostumus ja ulkonäkö kun viittaavat hyvin vahvasti juustokakkuun.) Meidän uusi vuosi käynnistyi tämän ihanan luumujuustokakun kanssa – ja se teki kyllä kauppansa! Itse kakku on todella yksinkertainen valmistaa mutta saa upean ilmeen suklaan ja nektariinin avulla. :---) Ohje on mukailtu tämän Valion reseptin pohjalta. Vaihdoin piparkakut tavallisiin kaurakekseihin ja koristelin kakun, jolloin se sopi paljon paremmin uuden vuoden juhlintaan.


LUUMU-JUUSTOKAKKU (halk.  cm)

150g Bastogne-keksejä
75 g sulatettua voita

3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispikermaa
2 prk Luumu-kaneli-rahkaa
3 rkl luumumarmeladia
2 rkl maitoa

+ tummaasuklaata
+ tuore nektariini


1. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele massa tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vaahdota vispikerma ja sekoita sähkövatkaimella joukkoon rahka sekä luumumarmeladi.

4. Kuumenna maito ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta nauhana rahkamassan sekaan yhä vatkaimella sekoittaen.

5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

6. Anna hyytyä vähintään 6 tuntia jääkaapissa, mieluiten yön yli.

7. Koristele valmis kakku suklaalastuilla ja tuoreilla nektariinin viipaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥