torstai 25. tammikuuta 2018

CACIO E PEPE –PASTA


Hei!

Tämän viikon resepti on varmasti yksi helpoimmista blogissa jakamistani. Tähän herkulliseen (ja aika suolaiseen) pastaan tarvitset kaupasta ainoastaan juuston, sillä kaikki muu löytyy luultavasti valmiiksi kodin kuiva-ainekaapista. Nimensä mukaisesti cacio e pepe on erittäin yksinkertainen: pastan koukuttava maku syntyy mustapippurin ja suolaisen pecorino romano -juuston liitosta. Vaikka pastan ulkonäkö ei olekaan kummoinen on maku suurenmoinen. Todella usein yksinkertaiset ja hyvät ainekset voittavat ruoanlaitossa – ja sen huomaa juuri tässä pastassa!


CACIO E PEPE (4 annosta)

400g spagettia
+ suolaa
200g pecorino romano -juustoa
2 tl mustapippuria (myllystä)
2 rkl voita
2-3 dl pastan keitinvettä

1. Valmista pasta voimakkaasti suolatussa vedessä. Raasta juusto.

2. Paahda mustapippuria kuivalla kasarissa minuutin ajan ja lisää voi.

3. Valuta kypsä pasta ja ota noin 3 dl keitinvettä talteen.

4. Lisää 1 dl keitinvettä ja pasta kasariin. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita voimakkaasti kunnes juusto sulaa kokonaan. Lisää tarvittaessa keitinvettä – pastan kuuluu olla kosteaa!

5. Tarjoa heti.


"NIMENSÄ MUKAISESTI CACIO E PEPE ON ERITTÄIN YKSINKERTAINEN: PASTAN KOUKUTTAVA MAKU SYNTYY MUSTAPIPPURIN JA SUOLAISEN PECORINO ROMANO -JUUSTON LIITOSTA. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥