torstai 28. joulukuuta 2017

PARHAAT 2017

Vuoden viimeinen viikko – mainio tilaisuus käydä läpi vuoden 2017 parhaita paloja!

Tuntuu hieman kornilta sanoa, että kulunut vuosi oli mun elämän paras vuosi. Se on kuitenkin luultavasti täysin totta. Mun terveys on viimein ollut kunnossa ja elän juuri sellaista elämää kuin toivoisin. Sen lisäksi, että kaikki elämän perusasiat ovat olleet kunnossa, on tähän vuoteen mahtunut älytön määrä sellaisia asioita, joista en olisi edes osannut uneksia! 2017 ylitti mun villeimmät toiveet ja jää varmasti muistoihin.

Basel, Sveitsi
Berliini, Saksa
Pariisi, Ranska
Korfu, Kreikka
Sisilia, Italia

MATKUSTUS

Ehkä yksi parhaista asioista tänä vuonna oli se, kuinka paljon ehdin matkustaa. Vuoden aikana tutustuin Baseliin, Berliiniin, Pariisiin, Korfuun sekä Sisiliaan – siis ihan kreisiä! Kaikki näihin reissuihin mahtuneet kokemukset ja elämykset ovat vain kasvattaneet mun nälkää matkailua kohtaan. Toivottavasti ensi vuosi kuluu samoissa merkeissä! (Tiedossa on ainakin reissut Islantiin, Lontooseen sekä Tukholmaan!)


RUOKA

Vuoteen mahtui jälleen huima määrä uusia reseptejä, joista monet ovat jääneet jokapäiväiseen käyttöön. :---) Yksin asuessa on se hyvä puoli, että voin laittaa juuri sellaista ruokaa, josta itse tykkään. Olisi kyllä ihan hauskaa järjestää ensi vuonna jonkinlaisia ruoanlaitto-iltoja ystävien kanssa... Yksi vuoden 2017 ruokajuttu oli ehdottomasti mukikakut, joita tein todella paljon saatuani äidiltä lahjaksi kyseisiä herkkuja käsittelevän kirjan. 


KAHVILAT 

Itsetehdyn ruoan lisäksi kävin tutustumassa myös kahviloiden tarjontaan. En varmaankaan ole ainoa joka on ihastunut tähän uuteen "aamupalaa koko päivän ajan" -trendiin? Yhdeksi mun suosikkipaikaksi nousi Helsingissä sijaitseva KUUMA ja tuo taivaallinen avokadoleipä! Onneksi ensi viikolla olen taas muutaman päivän kaupungissa, joten luvassa on taatusti pari herkullista aamiaista, lounasta ja kahvittelua.


LUKEMINEN

Mun kirjahyllyyn ilmestyi monta kirjaa vuoden aikana ja hieman ihmettelen, kuinka onnistuin valitsemaan niin hyviä kirjoja luettavaksi. Olen tottunut siihen, että tylsistyn kirjaan ennen puoliväliä ja se jää lopulta lukematta... Tällä kertaa taisin lukea jokaisen kirjan loppuun asti eikä pettymyksiä tullut vastaan kuin muutama. Ensi vuonna täytyy kyllä järjestää taas aikaa hyville kirjoille.


SKAM

Mulla oli vaihdellen käytössä sekä Netflix että Viaplay ja vaikka niistä löysinkin paljon kiinnostavaa katseltavaa, on vuoden sarjaksi pakko valita SKAM. Se todellakin iski ja lujaa! Katsoin sarjan kaudet läpi kolmeen kertaan ja kunnollisena fanina hankin myös t-paidan ja hupparin sarjasta tutuilla quoteilla. Kuinka surullista, että sarja ei saa enää jatkoa...


KESÄTUKKA

Enpä olisi arvannut, että mulla olisi missään vaiheessa värilliset hiukset! Tämä kuitenkin tapahtui kesän aikana, kun tutustuin kaksi viikkoa hiuksissa kestäviin hiusväreihin. Tällä hetkellä hiuksista löytyy kylmän sininen väri ja pohdin kovasti, jos viitsisin värjätä tukan uudelleen vielä ennen Islannin reissua – vai kannattaako reissuun lähteä ihan omalla värillä?


ASUNTOMESSUT & HABITARE

Oman alan tapahtumista mieleen jäivät erityisesti asuntomessut ja Habitare, vaikka olen vieraillut näissä myös aikaisempina vuosina. Jo yhden vuoden opiskelujen jälkeen tuntui, että sain näistä tapahtumista irti niin paljon enemmän. Todellinen inspiraation taivas!


ONNELLISUUDEN HETKET

Suurempien tapahtumien ja suosikkien lisäksi vuodesta jäi mieleen myös yksittäisiä päiviä ja  pienempiä hetkiä. Yksi näistä oli reissu Lammassaareen ja uiminen meressä. Päivä oli todella aurinkoinen ja näin todella hyvää ystävääni. 

Toinen hetki oli juhannuksena, kun väsymyksestä huolimatta päätin valvoa auringonnousua odottaen. Taivaanranta oli kauniin pastellin vaaleanpunainen, kaikki oli ihan hiljaista ja ilma tuoksui puhtaalta sateen jälkeen. Aika maaginen hetki, jolloin tuntui todella hienolta olla elossa.


MATERIALISMIONNELLISUUS

Toki vuoteen mahtui myös ihania hankintoja. Näistä erityisen maininnan saavat kesän alussa hankitut aurinkolasit (jotka lähes asuivat mun kasvoilla) sekä kotiin muuttanut peikonlehti, jonka hankkimista olin pohtinut pitkään. Onneksi pojat ovat osanneet jättää tämän rauhaan, sillä ensimmäisen peikonlehden elämä päättyi harmittavan aikaisessa vaiheessa... Hups.


KEIKAT

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisempänä, live-keikat. Tänä vuonna mun ohjelmaan ei kuulunut yhtäkään festaria mutta niiden sijaan lähdin Leipzigiin Coldplayn A Head Full Of Dreams -kiertueen keikalle. Ihan uskomaton kokemus, joka nostattaa vieläkin kylmät väreet. 

Oman wau-elämyksen aiheutti Hurts keikallaan Helsingissä, johon olin hankkinut lipun hyvinkin spontaanisti. Keikan jälkeen tyyppien musiikki on soinut kyllä yllättävän usein kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥