sunnuntai 31. joulukuuta 2017

BEST NINE OF INSTAGRAM 2017 – MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?


Ihastuin heti Start Living Your Best Life -blogin Elisan postaukseen, jossa hän kertoi taustoja kuluneen vuoden Instagramin yhdeksälle tykätyimmälle kuvalleen. Myös mun oli pakko tarttua tähän ideaan, sillä oon usein tykännyt julkaista täällä jonkinlaista kollaasia sovelluksessa julkaisemistani kuvista ja valottaa niiden taustoja! Tässä siis mun vuoden 2017 tykätyimmät kuvat. ♥︎

// Mua hieman nauratti ensin se, että vain kaksi kuvista on otettu täällä Suomessa – tämä vuosi oli tosiaan aika täynnä erilaisia reissuja!


1. Julkaisen hyvin harvoin vanhempia kuvia Instagramissa mutta tänä Rooman keskustasta napattu kuva on otettu jo vuonna 2008. Kyseessä oli meidän ensimmäinen matka Italiaan, josta syttyi rakkaus maata kohtaan. Rooman lisäksi olen käynyt Amalfin rannikolla (Capri & Sorrento), Napolissa, Milanossa, Venetsiassa, Pesarossa, San Marinossa, Vatikaanissa sekä Firenzessä. Jokohan pian olisi aika palata takaisin itse pääkaupunkiin?


2. Olin niin onnellinen, kun löysin tämän kuvan tältä listalta! Kyseessä on mun ensimmäisen opiskeluvuoden metallipajalla valmistama tarjoiluvaunu, jonka eteen on nähty verta, hikeä ja kyyneliä. En voi vieläkään uskoa, että sain työn oikeasti valmiiksi ja siitä tuli juuri sellainen kuin olin suunnitellut.


3. Olen usein se porukan henkilö, jonka on ihan pakko napata kuva kahvilassa. Olen yrittänyt päästä tästä tavasta eroon mutta näköjään muutkin osaavat arvostaa "ihanan seesteisiä" kahvilahetkiä. Tässä yhdessä Baselin vanhimmassa kahvilassa otetussa kuvassa en sentään viitsinyt asetella mitään tai piilottaa tavaroita pöydältä... Olisin varmaan saanut oudoksuvia katseita ympärillä istuvilta vanhuksilta. :---D


4. Eiffel-torni upeassa yövalaistuksessa – voiko Pariisissa otettu kuva olla enää yhtään klassisempi? (Okei, patonki ja baskeri Seinen rannalla tulee mieleen.) Tätä kuvaa varten lähdettiin lyhyelle iltakävelylle, joka venyi lopulta 7 km mittaiseksi, kun haluttiin päästä koko ajan lähemmäksi. Hieman kyllä kirottiin itseämme, kun lopulta tajuttiin, kuinka pitkä matka takaisin hotellille oikein oli.


5. Vuorossa ensimmäinen kuva syysloman reissulta Sisiliaan. Osa saattaa tunnistaa tämän kuvan, sillä kyseessä on Savocan pieni kylä, jossa on kuvattu useampikin kohtaus Kummisetä-elokuvaan. Tämä kuva on henkilökohtaisesti yksi mun suosikeista, koska siitä tulee hyvin ilmi pienen italialaisen kylän idyllisyys.


6. Jälleen Sisiliassa. Matkalla vastaan tuli toinen toistaan suloisempia pikku-autoja, joista täällä Suomessa asuvan on ihan turha edes haaveilla. Näitä oli ihan huippuhauskaa bongailla mitä pienemmistä ja kekseliäistä "parkkipaikoista"! Paikallisilla on usein tapana vain jättää auto puoliksi kadun reunaan hätävilkut päällä ja lähteä esim. kauppaan.


7. Tänä vuonna äitienpäivän kakun roolia näytteli tämä ihana Brita-kakku. Jos kuvasta asia ei vielä selviä niin voin vahvistaa, että kyseessä oli yksi maailman herkullisimmista kakuista. Täällä odotellaan jo ensi kesää ja marjojen kypsymistä...


8. Meidän Sisilian lomalla sain useampia viestejä Suomeen sataneesta ensilumesta. Tuolloin tunsin pienen piston sydämessä, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun missasin ensilumen. Joku selvästi luki mun ajatukset, sillä seuraavana yönä Etnan huipulle oli ilmestynyt myös lumipeite.


9. Viimeisenä löytyy kuva Pariisin matkalta. Meidän hotellivaraukseen ei kuulunut aamiaista, joten käytiin aamulla usein kaupassa nappaamassa syötävää läheiselle aukiolle. Pari aamua aloitettiin kuitenkin kahvilan aamuopalalla, joista tämä oli yksi parhaimmista. Kyseessä oli Le Pain Quotidien -ketjun kahvila ja nuo aamiaisleivät olivat jotain taivaallista. Mun puolesta jokainen aamu voisi alkaa tällä tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥