keskiviikko 6. joulukuuta 2017

6: MINÄ ♥︎ SUOMI

Hyvää itsenäisyyspäivää rakkaat!

Tänään on mitä paras päivä listata hieman syitä rakastaa Suomen maata. Vaikka mun sydän sykkii seikkailuille ja liian pitkä oleskelu kotona tuntuu turhauttavalta, on mun pakko myöntää, että Suomi on lopulta aika kiva paikka asua. Ja onhan tänne ihan mukava aina palata takaisin...


♥︎ PUHDAS LUONTO

Suomessa asuessa luonto ja sen puhtaus otetaan yllättävän usein itsestäänselvyytenä, mikä on harmi. Luontoa ja sen monimuotoisuutta pitäisi ehdottomasti arvostaa enemmän! On aivan ihanaa, että täällä lähes kaikkialta löytyy lyhyen matkan päästä pala luontoa, jonne pääsee rauhoittumaan ja hengittämään. Oli sitten kyse kansallispuistosta tai pienestä metsätontista kerrostalon takana, olen tästä todella kiitollinen.

♥︎ JOKAMIEHEN OIKEUDET

Nämä liittyvät kiinteästi tuohon luonto-osioon, sillä jokamiehen oikeudet sallivat meidän kävellä ja retkeillä luonnossa, kerätä sieniä ja marjoja ja oleilla muutenkin luonnossa lähes rajoituksetta!

♥︎ SIJAINTI

Olen kiitollinen Suomen sijainnista kartalla kahdesta syystä, jotka molemmat liittyvät lämpötilan vaihteluihin. Ensinnäkin olen kiitollinen, että saadaan talveksi maahan lunta (kunhan ei liikaa!), sillä muuten talvet olisivat paljon pimeämpiä. Toiseksi säästytään myös kaikkein kovimmilta helleaalloilta, jotka aiheuttavat metsäpaloja ja henkilövahinkoja. 


♥︎ ILMAINEN OPISKELU

Opiskelu on tosiaan pääosin ilmaista Suomessa, mikä takaa kaikille samat mahdollisuudet. Oletteko koskaan miettineet kuinka siistiä tämä onkaan? Ystäväni opiskelee tällä hetkellä ulkomailla ja ainakin mua hirvittää nuo lukukausimaksut... 

♥︎ KOULURUOKA!

Mulle on oikeastaan aina maistunut koulun lounas ja myönnän, että nyt ruoasta maksaessani tulee tuota ilmaista ruoka-annosta hieman ikävä! Ainakin mun kouluissa on ollut ihan hyvää ruokaa, josta ei ole tarvinnut valittaa... Vähävaraisille perheille kouluateria on varmasti todella tärkeä ja toivon, että valtio tarjoaa sen jatkossakin.


♥︎ NAISTEN ASEMA

Tietysti naisten asemassa on aina hieman parannettavaa mutta mun mielestä asiat on meillä ihan mallillaan. Saadaan äänestää vaaleissa ja ollaan muutenkin oikeuden edessä tasavertaisia. Mua ei myöskään ahdista kulkea yksin kadulla, joka saattaa olla mulle pieni juttu mutta usealle naiselle mahdottomuus.

♥︎ SUOMALAINEN SISU

Suomalainen sisu on huomioitu myös maailmalla. Vaikka usein tämä yhdistetäänkin itsepäisyyteen ja tyhmiin tekoihin, ollaan me mun mielestä aika peräänantamattomia kun jotain päätetään. :---)

♥︎ KIELI

Onhan se aina hauskaa kuulla ulkomailla ollessa jonkun puhuvan suomea. Suomen kielen opiskelu ei kuitenkaan ole suosittua, joten tavallaan saadaan jakaa tämä ainostaan "omiemme" kesken, kun taas esimerkiksi englantia ymmärtää suuri osa väestöstä.


// Mitkä asiat saa sut rakastamaan Suomea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥