torstai 9. marraskuuta 2017

SISILIA (21.–28.10.) 2/3


CIAO!

Tänään luvassa on jälleen kuvia Sisiliasta (Näitä on ihan liian vaikeaa yrittää karsia...) ja samalla ajattelin vähän kertoa, mitä meidän viikon mittainen loma oikein piti sisällään. :---) Kirjoittelen tätä postausta parhaillaan kotoa Äänekoskelta ja käytössäni on äidin pieni miniläppäri - pidän siis peukkuja pystyssä, että tämän postauksen kirjoittaminen onnistuu.


LA: Meidän lento saapui Cataniaan jo aikaisin lauantaiaamulla, josta jatkettiin bussikyydillä kohti Taorminaa. Ehdittiin hotellille jo joskus yhdeksän aikaan ja päästiin heti ensimmäiseksi aamiaispöytään. Onko täällä muita, joiden mielestä hotelliaamiaiset on jotain taivaallista?? ;---) Koska oltiin aika väsyneitä aikaisen lennon takia, otettiin hotellilla lyhyet päiväunet ennen kuin päätettiin lähteä tutkimaan kaupungin keskustaa. Katseltiin pääkadun pikkuisia putiikkeja, käveltiin kaupungin toiselle puolelle jäätelölle ja pohdittiin jo seuraavien päivien ohjelmaa.


SU: Sunnuntaina päätetiin käydä tutustumassa kaupungin keskellä sijaitsevaan puistoon. Samana päivänä vierailtiin myös Taorminan vanhassa teatterissa, jonka yläosasta oli upeat näkymät merelle. Päivä oli varsin aurinkoinen ja lämpökin nousi reippaasti yli 20 asteen.


MA: Aamulla taivas oli hieman pilvinen mutta päätettiin silti lähteä liikkeelle ilman sateenvarjoja. Otettiin gondolihissin kyyti alas rannikolle, josta käveltiin lyhyt matka kohti Isola Bellan luonnonsuojelualuetta. Kyseessä on siis pieni saari, jolle pääsee kävelemään pientä maakaistaletta pitkin. Nyt lokakuussa vesi oli kuitenkin sen verran korkealla, että vettä riitti kahlatessa puoliväliin asti pohjetta. En voi muuten käsittää, miten ihmisiä ei tuntunut yhtään haittaavan rannan pikkukivet, sillä omiin jalkapohjiin ne tuntuivat aika ikäviltä... :---D

Illalla taivas sitten repesikin ja vettä tuli kuin suihkusta. Mun kengät kastuivat läpimäriksi, kun yritettiin selviytyä läheiseen ravintolaan illalliselle. Sitä vettä oli oikeasti useita senttejä kaduilla, vaikka aamupäivä olikin ollut ihan aurinkoinen! Jännä kuinka nopeasti sää voi muuttua tuolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥