sunnuntai 5. marraskuuta 2017

SISILIA (21.–28.10.) 1/3


Oletteko te valmiit ensimmäiseen postaukseen Sisilian reissusta??

Mä olen vihdoin saanut käytyä suurimman osan kuvista läpi ja voin sanoa, että niiden määrän rajaaminen oli uskomattoman vaikeaa... Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että tulossa on ainakin kolme postausta runsailla kuvilla varustettuna. ;--) Pohdin myös pitkään, millä tavalla kirjoittaisin reissusta – tähän ensimmäiseen tekstiin päätin kirjoitella pientä info-pakettia kaikille niille, joille Taormina ei ole tuttu kohde.


TAORMINA

Taorminan kaupunki sijaitsee Sisilian itärannikolla ja on saaren "kansainvälisin" kaupunki ja siksi erityisesti turistien suosiossa. Näin lokakuun lopulla turisteja ei ollut kuitenkaan paljoa mutta kaikki palvelut olivat vielä toiminnassa. Oli siis täydellinen aika vierailla saarella!

Taormina levittyy korkealle kukkulalle, joten kaupungissa on paljon mäkiä ja portaita. Tämän takia kohde ei oikein sovellu liikuntaesteisille. Kaupungin keskeltä löytyy pääostoskatu Corso Umberto, jonka molemmissa päissä seisovat suuret kaupungin portit. Meidän hotelli ei sijainnut aivan keskustassa mutta sinne kävelyyn meni vain noin 10 minuuttia. :--)

Taorminasta löytyy paljon nähtävää mutta ostosten perässä tänne ei kannata tulla. Lähimmät ostoskeskukset ja kaupat löytyvät Cataniasta, jonne pääsee helposti bussilla. Koska Taorminassa vierailee paljon turisteja, eivät paikalliset ravintolat ja putiikit vietä oikeastaan ollenkaan siestaa.


HINTATASO & TURVALLISUUS

Hintataso Taorminassa (ja Sisiliassa) oli mielestäni aika korkea muuhun Italiaan verrattuna. Varsinkin Taorminan keskustan ravintoloiden hinnat olivat usein korkeita. Alle 25-vuotiaat EU:n kansalaiset pääsevät suureen osaan nähtävyyksistä puoleen hintaan ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Mafian läsnäolo näkyy saarella taskuvarkaiden ja pikkurikollisten puuttumisena, joten tavaroistaan ei tarvinnut olla kovin huolissaan. Itse mafia ei näy turisteille saarella oikeastaan millään tavalla.


NÄHTÄVÄÄ

Kuten jo mainitsin, kaupungista löytyy paljon nähtävää. Kaupungin kuuluisin nähtävyys onkin antiikin aikainen teatteri, josta on upeat näkyvät merelle. Keskustasta löytyy myös pienemmän kreikkalaisen teatterin rauniot sekä ihana kaupungin puutarha (vapaa pääsy!), josta on ehkä paras näkymä Etnalle.

Taorminasta pääsee helposti alas rannalle gondolihissin kyydillä. Asemalta on pieni kävelymatka Isola Bellaa -saareen, joka on luonnonsuojelualuetta. Taorminasta on myös hyvät bussiyhteydet läheisiin kaupunkeihin (Naxos, Catania ym.) ja lähellä on myös juna-asema.SÄÄ LOKAKUUSSA

Taorminan sää oli viikon aikana todella vaihteleva. Välillä aurinko paistoi ihanasti ja lämpötila nousi parhaillaan yli + 25 asteen. Muutamaan päivään osui ajoittaisia sadekuuroja ja yhtenä päivänä saimme taivaan täydeltä vettä ja ukkosen. Oli kyllä aika outo kokemus yrittää päästä hotellilta ravintolaan, vettä tuli kuin vesiputouksesta ja kadut tulvivat...

Keskimääräisesti lämpötila pysytteli + 20 asteen paikkeilla, toki sade viilensi ilmaa hetkeksi. Auringon laskettua lämpötila laski tyypillisesti johonkin + 15 asteen tienoille. Sää oli siis aika täydellinen, sillä päivällä selvisi hyvin lyhyt hihaisella tai ohuella paidalla eikä ylämäkiä kiivetessä tullut kuuma.


Miltä Taormina teistä kuulostaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥