tiistai 14. marraskuuta 2017

JAUHELIHAMUREKE + UUNIJUUREKSET


Moikka!

Tiedättekö sen tunteen, kun jotkut arkiruoista eivät vain tahdo näyttää hyviltä valokuvissa, vaikka yrittäisit mitä? Lihamureke on ruoka, jota tykkään valmistaa usein (varsinkin talvella!) mutta en ole vielä jakanut siihen ohjetta täällä blogissa. Syy tähän on ollut puhtaasti siinä, että kaikki ruoasta ottamani kuvat ovat näyttäneet suoraan sanottuna rumilta.

Olinkin siis luopunut yrityksestä kuvata kyseistä ruokaa, kunnes lähes kahden viikon ruoanlaittotauon jälkeen väkersin jälleen tätä tuttua ruokaa. Yllättäen valmis annos näyttikin todella kivalta ja päätin kaivaa kameran esiin. Tässä tuon päivän (täysin suunnittelematon) tulos! :--)


LIHAMUREKE (4 annosta)

400g jauhelihaa
(1 kuullotettu sipuli)
1 prk ruokakermaa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl Provencen mausteseosta + suolaa + rosmariinia (tai muita mausteita!)
1 kananmuna

Sekoita kaurahiutaleet 1 dl ruokakermaa ja anna turvota hetken aikaa. Kääntele kaurahiutale-kermaseos, jauheliha, (halutessasi kuullotetut sipulit), mausteet sekä kananmuna tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta tasaisen paksuinen mureke uunivuokaan. Kaada murekkeen päälle loput ruokakermasta ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes mureke saa kauniin ruskean pinnan.


UUNIJUUREKSET

1 parsakaali
1/2 lanttu
1 iso porkkana
2 isoa perunaa
+ öljyä
+ suolaa
+ juoksevaa hunajaa
+ rosmariinia

Kuori ja pilko vihannekset uunivuokaan. Lisää makusi mukaan öljyä, hunajaa ja mausteita ja kääntele niin, että seosta on joka puolella. Paista samassa uunissa 200 asteessa keskitasolla lihamurekkeen kanssa noin 45 minuuttia. Jos parsakaalit alkavat tummua liikaa, peitä vuoka folion palalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥