lauantai 18. marraskuuta 2017

6 X TAORMINAN PARHAAT

HALLA!

Tänään vuorossa on toiseksi viimeinen postaus Sisilian lomaan liittyen (Tiedän, just bear with me!). Päivän aiheena on mun vinkit Taorminaan eli oikeastaan kyseisen kaupungin suosikkipaikat. Yhteenvetona voin sanoa, että jos joku pohtii seuraavalla lomamatkallaan suuntaavansa Taorminaan tai Sisiliaan ylipäätänsä niin suosittelen ajatusta lämpimästi.


1) PARAS GELATO: C&G ITALIAN CIOCCOLATO E GELATO

Kaupungin paras jäätelö löytyi ehdottomasti Porta Catanian (toinen kaupungin porteista) lähellä sijaitsevasta C&G -gelateriasta. Vaikka paikan valikoima ei ollutkaan kovin laaja, oli jäätelö täydellistä – taivaallisen makuista ja juuri oikeanlaista koostumukseltaan.


2) PARAS RETKIKOHDE: GOLE DELL'ALCANTARA

Päätettiin lähteä itsenäiselle retkelle noin 10 km päässä sijaitsevaan luonnonpuistoon, jonka rotkosta oltiin nähty upeita kuvia. Ja olihan tuo nyt tosi siisti! Puistoon pääsi suoralla paikallisbussin yhteydellä Taorminan keskustasta ja pysäkki oli heti puiston pääportilla. Sisäänpääsy maksoi noin 10 €, josta mä sain vielä opiskelija-alennuksen.

// Kirjoitan puistosta vielä oman postauksensa!


3) PARAS ILTALENKKI (+ MAISEMA): CASTELLO DI TAORMINA

Yhtenä iltana päätettiin lähteä etsimään porrasreittiä Taorminan huipulla sijaitsevaan kirkkoon ja linnoitukseen. Ensin oltiin ihan varmoja, että ei tulla jaksamaan huipulle asti mutta portaat olivat lopulta juuri sopivan jyrkät eikä kiipeäminen ottanut niin voimille. Ja olivathan ne huipun näkymät pienen hikoilun arvoisia! :--)


4) PARAS HENGAILUPAIKKA: PARCO STATALE

Parco Statale eli kaupunginpuisto on avoinna joka päivä auringonlaskuun asti. Käytiin täällä muutamana päivänä, sillä puisto sijaitsee melko keskeisellä paikalla ja sieltä avautuu mahtavat näköalat alas rannikolle sekä tietenkin Etna-tulivuorelle.


5) PARAS NÄHTÄVYYS: TEATRO ANTICO DI TAORMINA

Taorminan kuuluisin nähtävyys on tämä antiikin ajan teatteri, joka vakuuttaa koollaan. Teatteri sijaitsee hyvin lähellä keskustaa ja se on ehdottomasti käynnin arvoinen. Historian lisäksi paikka tarjoaa laajat näkymät merelle ja naapurikyliin.


6) PARAS "LEIPOMO": PASTICCERIA GELATERIA D'AMORE

Ihan meidän hotellin lähellä sijaitsi D'Amore -niminen leipomo, jonka tiskiltä löytyi toinen toistaan paremman näköisiä herkkuja. Itse iskin silmäni näihin minikokoisiin jäätelötuutteihin, jotka oli kuorrutettu valkosuklaalla. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥