lauantai 9. syyskuuta 2017

SININEN LAGUUNI & PARGA


Moikka!

Tämän kerran kuvat ovat todella meripainotteisia, sillä ne on otettu päivältä, jolloin me suunnattiin Korfun satamaan meriretkeä varten. Mä rakastan merellä olemista (kunhan merenkäynti ei ole voimakasta) ja olin ihan innoissani päästessäni viettämään lähes kokonaisen päivän merellä. :--) Jouduin pettymään hieman heti alussa, sillä kyseessä ei ollut purjeveneellä tehtävä retki, kuten olin salaa toivonut. Retken laiva oli kuitenkin ihan hyvän kokoinen ja siisti, joten tämä ei sinällään haitannut.


Me varattiin meidän retki Aurinkomatkojen kautta ja retken toteutti JOY Cruises. Olin lukenut TripAdvisorista todella ristiriitaista palautetta yhtiön retkistä ja olinkin hieman huolissani retkipäivän sujumisesta. Onneksi suuri osa huolista oli turhia! Toki laivaan tuli paljon ihmisiä mutta kaikille jäi kuitenkin hyvin tilaa istua ja liikkua. Me päädyttiin istumaan ulos laivan alakerrokseen, sillä tiedossa oli erittäin aurinkoinen päivä eikä haluttu polttaa itseämme kannella. Eniten aikaa retkellä kului välimatkojen kulkemiseen ja näihin väleihin kannattaa varata jotain tekemistä (lukemista, musiikkia jne.)


Itse   Sininen Laguuni   oli hieman pettymys, sillä olin odottanut jotain erikoisempaa. Meri vesi oli kyllä upean kirkkaan turkoosia ja rannat jyrkkiä mutta se jokin jäi puuttumaan. Laguunissa on kuvattu useita elokuvia mutta ainakaan itse en osannut liittää sitä mihinkään erityiseen elokuvaan. (Edit: Jame Bond – Erittäin Salainen -elokuva on kuvattu suureksi osaksi eri puolilla Korfua! ) Seisottiin laguunin rannassa tunti, jonka aikana laivasta pääsi uimaan laguunin rantaan. Myös pieni lounas tarjoiltiin tässä välissä.


Laguunin läheltä löytyi upean kokoinen luola, jonka edessä pysähdyttiin hetki nappaamassa kuvia. Laivan suuren koon vuoksi ei kuitenkaan pystytty vierailemaan itse luolassa, jonne muut ihmiset ajoivat pienillä kumiveneillään. Rannikolla näkyi olevan muitakin pienempiä luolia, jotka toivat etäisesti mieleen tippukiviluolat.


Päivän viimeinen kohde oli Kreikan mantereella sijaitseva   Pargan kaupunki.   Kaupunki näytti todella suloiselta mereltä katsottuna: useat värikkäät talot kohosivat rinteillä. Maisema toi ensimmäisenä mieleen Amalfin rannikkokaupungit. Laiva kiinnittyi kaupungin laituriin ja saatiin vajaa kolme tuntia aikaa tutkia kaupunkia. Monet suuntasivat syömään rannan kahviloihin ja ravintoloihin. Me onnistuttiin löytämään kiva jäätelömesta kaupungin kapeilta kaduilta ja kiivettiin ihmettelemään rannassa sijaitsevaa vanhaa linnoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥