sunnuntai 3. syyskuuta 2017

THE START OF ME AND YOU (2016)

HALLA ♥︎

Mun lomat on nyt lusittu ja on aika palata takaisin tylsään arkeen! Vielä ehtii kuitenkin käydä läpi mm. kesän aikana luettuja kirjoja – varsinkin, kun laitoin uuden tilauksen matkaan pari päivää sitten... Voiko ihmisellä olla liikaa kirjoja? Tarkkaan kysyttynä pokkareita, sillä ne eivät edes paina niin paljoa? Ja jos voi niin kuinka paljon on liikaa? :---D Mä en vaan pysty päästämään irti, kun löydän hyvän kirjan – ja tuleehan noita luettua läpi useammankin kerran. Ehkä en vaivaa päätäni enempää, kunnes hautaudun kaikkiin kirjoihini!


MISTÄ ON KYSE?

Emery Lordin The Start of Me and You seuraa Paige-nimistä tyttöä, joka tunnetaan kotikaupungissaan lähinnä siitä, että hänen poikaystävänsä hukkui vuosi sitten. Traagisen tapaturman jälkeen Paige on yrittänyt löytää tietään takaisin normaaliin elämään, eivätkä kaupunkilaisten säälivät katseet auta tilannetta. Koulun jatkuessa Paige laatii suunnitelman, jolla hän saisi taas otteen elämäänsä: käy juhlimassa, liity koulun kerhoon, deittaile Ryan Chasea,  matkaile ja uskaltaudu taas uimaan.

Käydessään läpi suunnitelmaansa Paige päätyy mukaan koulun tietokilpailujoukkueeseen ja tutustuu Ryanin nörttiin serkkuun Maxiin.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Pidin erityisesti siitä, miten nuorten välinen suhde kehittyi hiljalleen kirjan edetessä ystävyydestä ihastukseksi. Se oli mukavaa vastapainoa yleisimmille rakkaustarinoille, joissa parin välillä on lähes poikkeuksetta rakkautta ensi silmäyksellä. Vaikka loppuratkaisu olikin todella ennalta-arvattava (mikä oikeastaan kuuluu tällaisiin kirjoihin) nautin tarinan hiljaisesta etenemisestä.

Max on todella symppis tyyppi ja muutkin kirjan henkilöt vaikuttavat aidon tuntuisilta. Osa heistä jäi ehkä turhan pintaraapaisuksi ja olisikin kiva kuulla hieman lisää etenkin Paigen ystävistä sekä tietenkin Ryanista!

Mulla ei oikeastaan ole kummempaa sanottavaa kirjasta – se ei iskenyt muhun niin kovaa kuin muut kesän aikana lukemani kirjat mutta ei ollut missään nimessä huonokaan! Jos nuorten aikuisten rakkaustarinat / teinidraama uppoaa suhun niin suosittelen kirjaa. Onhan se loppujen lopuksi aika kevyttä luettavaa, sillä Paigen poikaystävän kuolemaan ei keskitytä ihan niin syvällisesti...


" LIKE YOU HAD BEEN DROWNING, AND THE BOOK WAS AIR. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥