perjantai 11. elokuuta 2017

THE SUN IS ALSO A STAR (2016)

Moikka! ♥︎

Muistatteko kun maaliskuussa intoilin Nicola Yoonin Everything Everything -kirjasta? Kyseisen kirjan lopusta löytyi tuolloin lyhyt katkelma kirjailijan toisesta teoksesta, joka vaikutti todella mielenkiintoiselta ja The Sun is also a Star päätyikin tuolloin mun lukulistalle. Heinäkuun alussa valitsin kirjan viimein mukaani Tukholman risteilylle ja ahmin sen jo ensimmäisenä iltana (yönä).


MISTÄ ON KYSE?

Kirja kertoo kuinka Natasha ja Daniel kohtaavat sattumalta New Yorkin kaduilla ja miten kaksi erilaista ihmistä voivat luoda vahvan yhteyden toisiinsa. Natasha on lähellä maastakarkoittamista eikä hänellä todellakaan olisi aikaa rakastua. Hän ei myöskään usko kohtaloon vaan tieteeseen ja faktoihin. Daniel taas on varma, että kohtalo on tarkoittanut hänet ja Natashan yhteen.

Kirja seuraa suurimmaksi osaksi yhtä vuorokautta, jonka aikana Natasha yrittää kumota perheensä maastakarkoittamismääräyksensä ja Daniel yrittää todistaa tälle, että he ovat täydelliset toisilleen. Mukaan mahtuu myös liuta sivuhenkilöitä, joista opimme lisää tarinan edetessä.

Myös nuorten perhetaustat ovat kiinnostavat: Danielin perhe on alunperin Koreasta ja nämä työskentelevät kovasti paremman tulevaisuuden eteen. Natashan isä tuli maahan alunperin saavuttaaksensa unelmansa näyttelijänä mutta huomasi, etteivät kaikki unelmat aina toteudu. Nämä kuulostavat mielestäni tilanteilta, joista ihmiset voivat löytää itsensä yhä tänäkin päivänä.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Mielestäni jo kirjan lähtökohdat ovat kiinnostavat, sillä tarina rakentuu vahvasti vain yhteen päivään – päivään joka on jäämässä Natashan viimeiseksi Yhdysvalloissa. Kirjan tunnelma on samaan aikaan ahdistava ja toiveikas ja huomasin toivovani koko ajan, että nuoret saisivat mahdollisuuden.

Kirjasta löytyi myös lukuja tarinan välissä, jotka tarjosivat lisää tietoa tarinan sivuhenkilöistä, kuten Natashan asianajajasta, tämän sihteeristä ja Danielin veljestä. Nämä olivat kiva lisäys tarinaan ja toivat sille lisää syvyyttä, sillä luvut selittivät usein syitä henkilöiden käyttäytymiselle.Kirjan loppupuoli oli yllättävä ja tarina jäikin auki vielä viimeisillä sivuilla. Toivon todella, että nuorten tarina saa vielä jatkoa tulevaisuudessa!


" WE ARE CAPABLE OF BIG LIVES. A BIG STORY. WHY SETTLE? "

// Pssst! Kuinka söpöjä nuo pienet ilmakasvit ovatkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥