maanantai 21. elokuuta 2017

LETTERS TO THE LOST (2017)

HALLA. ♥︎

Kiitos elokuun sateisten päivien on mulla ollut reilusti aikaa lukea – eli jäljellä on enää yksi kirja kesän alussa tilatusta lähetyksestä ja ainakin tähän mennessä jokainen opus on osunut nappiin! :--) Harva asia saa mut yhtä iloiseksi, kun niin hyvän kirjan löytäminen että haluan lukea sen heti uudestaan... Niin kävi tämän Brigid Kemmererin Letters to the Lost -kirjan kanssa, joka upottaa lukijan sivu sivulta yhä syvemmälle tarinaan ja vaati lopulta viereen muutaman nenäliinan.


MISTÄ ON KYSE?

Tarina alkaa kun hautausmaalla yhteiskuntapalvelua suorittava Declan löytää yhdeltä haudalta kirjeen, johon hänen on pakko vastata. Kirjeen kirjoittaja on Juliet, joka jättää kirjeitä kuolleen äitinsä haudalle. Ensin Juliet suuttuu kirjeensä lukemisesta mutta toistensa tuskaa ja surua ymmärtävät nuoret alkavat pian vaihtaa kirjeitä ja sähköposteja toistensa kanssa. He jakavat keskenään ajatuksiaan ja syyllisyydentunteitaan ja vaikka kirjeiden vaihto tapahtuukin nimettömänä tuntevat he yhteyden välillään.

Arjessa nuoret käyvät samaa koulua ja osuvat toistensa tielle säännöllisin ajoin. Kirjeiden luoma ystävyys uhkaa kuitenkin rikkoutua, kun heille alkaa selvitä, kuka kumpikin on.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Mielestäni kirjassa parasta olivat erityisesti nuorten kirjeet & viestit toisilleen! Niitä oli todella mielenkiintoista lukea ja ne toivat tarinaan aivan erilaisen tunnelman kuin pelkkä kertoja voisi tuoda.

Kirjassa on paljon vakavia ja painavia aiheita, joita käsitellään todella aidon tuntuisesti. Mm. läheisten ihmisten menettäminen, muiden tuomitseminen, perheväkivalta, itsemurhan yrittäminen ja vanhemman istuminen vankilassa mahtuvat tähän suureen tarinaan. Kirjassa läsnäolevat suru ja ahdistus tuntuivat välillä jopa painostavilta mutta kirjan jälkeen oloni oli yllättävän huojentunut ja tavallaan jopa "puhdistunut". Kirjat ovatkin mainio tapa kohdata ja kokea kyseisiä tunteita. :--)

Kirjasta mieleen jäi erityisesti se fakta, että usein ulkoapäin erilaiset ihmiset voivat olla sisältä yllättävän samanlaiset eikä muita saisi tuomita pelkästään tekojen perusteella.


" WHEN EVERYTHING GOES TO HELL AROUND YOU, THE ONLY WAY TO GO IS FORWARD. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥