tiistai 6. kesäkuuta 2017

KESÄINEN BRITA-KAKKU

Voi, kuinka oon odottanut, että pääsen julkaisemaan tämän postauksen! ♥︎

Aiheena on mikä muukaan kuin tämän vuoden äitienpäivän toinen tähti – kesäinen britakakku. Kakkua miettiessä mun pää löi ihan tyhjää, sillä halusin jotain muuta kuin perustäytekakun tai juustokakun... Ensin mieleen tuli pavlova mutta äidin toivoessa täytekakkua päädyin näiden kahden välimuotoon, joka tunnetaan myös Britakakkuna. Oli kyllä hyvä päätös.



BRITA-KAKKU

125g pehmeää voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

3 valkuaista
1,5 dl sokeria
4 rkl mantelilastuja

1 prk vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria

1 rs mansikoita
1 rs pensasmustikoita
+ syötäviä kukkia


+ Lämmitä uuni 175 asteeseen.

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset ja lisää keltuaiset taikinaan yksitellen.

2. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

3. Levitä taikina kahden irtopohjavuoan pohjalle (tai pellille) leivinpaperin päälle.

4. Pese ja kuivaa vatkaimet huolellisesti. Vaahdota valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

5. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

6. Paista uunin keskiosan alapuolella 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Vaahdota vispikerma, mausta vaniljasokerilla ja kääntele joukkoon mascarpone-juusto.

(8.) Jos leivoit pohjan pellille, halkaise pohja puoliksi saadaksesi kakkuun kaksi kerrosta.

9. Pilko mansikat. Levitä toiselle pohjalle puolet täytteestä, mansikoita sekä mustikoita. Nosta päälle toinen kakkupohja. Lusikoi pinnalle loput täytteestä sekä marjat.

10. Koristele syötävillä kukilla.


Löytääkö tämä kakku tiensä teidän pöytään kesän juhlissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥