tiistai 9. toukokuuta 2017

SITRUUNA–MARENKI–PIIRAKKA

Hei kaikki herkkusuut! ♥︎

Tällä viikolla alkaa olla viimeinen tilaisuus suunnitella äitienpäivän herkkuja – onhan se jo sunnuntaina! Mun suunnitelmat on vielä vähän keskeneräiset mutta ajattelin silti jakaa teille yhden kivan ohjeen, jos joku muu siellä kamppailee ideapulan kanssa. Tämä super-raikas sitruuna-marenki-piiras on täydellinen yhdistelmä kirpeyttä ja makeutta – siis vahva ehdokas äitienpäivän pelastajaksi!


SITRUUNA–MARENKI–PIIRAKKA

100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa

2 sitruunaa
2 dl sokeria
4 dl vettä
4 keltuaista
4 rkl perunajauhoja
2 rkl voita

4 valkuaista
2 dl sokeria

1) Aloita valmistamalla piirakan pohja. Nypi pehmeä voi, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi taikinaksi. Ja painele pieneen piirakkavuokaan (halk. 24cm). Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja ota pois uunista. Alenna lämpö 175 asteeseen.

2) Pohjan ollessa uunissa, valmista täyte. Pese sitruunat ja raasta kuoren keltainen osa. Halkaise sitruunat ja purista mehu. Erottele kananmunista valkuainen ja keltuainen. (Jätä valkuaiset odottamaan kulhoon.) Mittaa kattilaan sitruunan kuori ja mehu, keltuaiset, sokeri, vesi, perunajauhot sekä voi. Kuumenna kunnes seos paksunee. Kaada valmis täyte kypsän pohjan päälle.

3) Vaahdota valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi ja lusikoi täytteen päälle. Paista uunissa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

// Mitä teillä on mielessä äitienpäivää varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥