maanantai 29. toukokuuta 2017

SISUSTUSARKKITEHTUURI & KALUSTESUUNNITTELU – ENSIMMÄINEN VUOSI

Moikka! Koulu loppui virallisesti melkein kaksi viikkoa sitten – tosin sain palautettua viimeiset kurssisuoritukset vasta viikonloppuna. Tuntuu ihan hassulta, että ensimmäinen vuosi on nyt taputeltu! Vuosi meni todellakin nopeasti sanan täydessä merkityksessä.

Ajattelin, että olisi kiva koota ajatuksia ensimmäisestä vuodesta myös tänne blogin puolelle – varsinkin, jos siellä on joku, jota kiinnostaa Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu -ala. :--)

Puupajalla suunniteltu & toteutettu (puuro)kauha
MITKÄ FIILIKSET ENSIMMÄISESTÄ VUODESTA?

Fiilikset on tietenkin ihan huiput! Tämä ensimmäinen vuosi osoitti mulle henkilökohtaisesti, että olen valinnut oikean alan. Olen nauttinut täysillä koulusta ja kaikista uusista jutuista, joita ollaan opiskeltu. Hassuahan on, että oikeastaan kaikki ammatilliset opinnot ovat vasta tulevina vuosina... Silti koen, että nämä opinnot todella sopii mulle ja pääsen tekemään asioita, joita rakastan.

Pieni varjopuoli on ollut opintoihin kohdituneet säästöt, jotka ovat aina välillä näkyneet arjessa ja jopa vaikeuttaneet opintoja. Aina ei ole ollut tietoa saadaanko kurssille opettajaa tai toteutuuko kurssi ollenkaan. Ymmärrän, että samojen asioiden parissa painitaan muissakin opiskelupaikoissa ja että säästöjä on pakko tehdä, jotta opiskelu voidaan pitää maksuttomana. On kuitenkin harmi, kun säästöt näkyvät opetuksen laadussa.

Erikoismateriaalit-kurssin Jalometallit-puolella suunniteltu & toteutettu koru
SUOSIKIT OPINTOJAKSOISTA?

Mun suosikeiksi nousivat ehdottomasti kaikki pajoilla pidetyt tunnit! Siis puu-, metalli- sekä muovipajat. Oli mahtavaa päästä oikeasti toteuttamaan itseään ja tutustumaan paremmin materiaaleihin. Ehkä tähän mennessä parhaiten mieleen jäänyt kurssi oli Kaluste- ja tilapaja, jota meille opetti muotoilualalla toimiva ammattilainen – häneltä sai todella paljon hyvää tietoa ja inspiraatiota!

TYLSEMMÄT OPINTOJAKSOT?

Vuoteen mahtui tietenkin myös pari tylsempää kurssia, joiden läpi kahlaaminen tuntui pakkopullalta. Näitä olivat mm. ammatillinen viestintä-  sekä ideasta innovaatioon -kurssit. Jälkimmäinen oli kyllä todella opettava ja uskoisinkin sen olevan paljon mielenkiintoisempi ja antoisampi myöhemmässä vaiheessa, kun opiskelijoilla on jo osaamista ja luovuutta annettavana.

Muovipajalla suunniteltu ja toteutettu taso kissan ruokakupeille
MITÄ ODOTAN SEURAAVILTA VUOSILTA?

Nyt ensimmäisenä vuonna meillä ei oikeastaan ollut kunnolla mitään muotoiluun ja luovuuteen keskittyviä, joten odotan niitä aika innolla! Myöskin mahdolliset vaihdot ulkomaille ja kesälle ajoittuvat työharjoittelut kiinnostavat mua kovasti. Eniten mua kiinnostaa vaihtomaina Italia ja Saksa mutta katsotaan mitä tulevaisuus eteen heittää...

Kolmas asia, mitä olisi kiva päästä kokemaan ovat koulun erilaiset projektit ja yhteistyöt yritysten kanssa. Olisi ihan todella siistiä, jos päästäisiin esim. koulun puolesta mukaan 2019 kesän Kouvolan asuntomessuille sisustamaan joitain messukohteita!

Metallipajalla toteutettu tarjoiluvaunu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥