tiistai 23. toukokuuta 2017

PARAS KUIVAKAKKU: KONJAKKIKAKKU

Ne, jotka tietävät, että mä en käytä oikeastaan ollenkaan alkoholia saattoivat juuri kohottaa kulmiaan otsikolle... Jep, tähän kakkuun todellakin tulee hieman konjakkia ja juuri sen takia se onkin ehdottomasti paras tuntemani kuivakakku. Muistan, että tämä oli mun suosikki kaikista mummin leipomisista jo ihan pienenä! :--D Koska kakkuun tulee huomattava määrä perunajauhoja on sen koostumus todella kevyt ja mureneva. Mmmm!


KONJAKKIKAKKU

200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 rkl konjakkia
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta


1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

2. Lisää kananmunat yksitellen yhä vatkaten.

3. Mittaa joukkoon konjakki.

4. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja kääntele taikinaan.

5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Annostele taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

6. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Valkosuklaata puolikas levyä hyvin sulatettuna voin sekaan antaa kakulle hieman lisää jämäkkyyttä, makua ja makeutta. Suosittelen, sokeria ei silloin tarvita kuin 1,5 desiä. 😋

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥