lauantai 13. toukokuuta 2017

IHASTUS: BERLIINI – VINKIT JAKOON!


WAU. Enää tasan kuukausi tämän vuoden toiseen reissuun, nimittäin Berliiniin. Tätä on odotettu aina tammikuun syntymäpäivistä asti, kun klikkasin lippukaupan ostoskoriin liput Coldplayn kiertueen Leipzigin keikalle. ♥︎ Keikan lisäksi päätettiin ottaa muutama päivä kaupunkilomaa Berliinissä, jota odotan melkein yhtä innolla kuin itse keikkaa. Tästä tulee ihan varmasti yksi kesän 2017 kohokohdista!

Koska Berliini on mulle täysin vieras ja uusi paikka ajattelin kysellä, jos sieltä löytyisi joku, joka on jo kaupunkiin tutustunut. Majoitutaan aika keskustassa ja pyritään liikkumaan alueella pääosin jalkaisin, joten kaikki tällaiseen lomaan soveltuvat vinkit ja neuvot otetaan vastaan! :--)

Tällä hetkellä mun must see -listalta löytyy mm.

Brandenburgin portti
Voitonpylväs (Siegessäule)
Tiergarten -puisto
Holocaust Memorial -muistomerkki
Berliinin muurin jäänteet
Alexanderplatz
Potsdamer Platz
Kaiser–Wilhelm–Memorial -kirkko
Checkpoint Charlie

Eli siis kivat kahvilat, ravintolat, kaupat, nähtävyydet ja muut must-do -jutut nyt jakoon!

6 kommenttia:

 1. Sulla on tuossa aika kattava lista nähtävyyksiä, kyllä niillä pääsee jo alkuun. Joukkoliikenne täällä on aika edullista, esim. yhden päivän lippu maksaa 7€ ja sillä saa ajella tosiaan niin paljon kuin sielu sietää junalla, metrolla ja ratikalla. Jos siis haluaa vähän keskusta-aluetta kauemmas mennä tutkailemaan. Jos sunnuntai osuu matkapäiväksi, kirppareita löytyy varmasti sieltä sun täältä. Mauerparkissa ainakin on iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi kun lähdetään takaisin jo lauantai-iltana... Kirpputorit on aina niin kiinnostavia! Täytyykin laittaa muistiin tuo joukkoliikenteen käyttäminen, jos halutaan vähän kauemmaksi... Pääasiassa varmaan kuljetaan kuitenkin ihan jalan. :--)

   Poista
 2. District Coffee ja Gustav & Gold saa todella lämpimät suosittelut! Tykkäät varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tsekata nämä TripAdvisorin sivuilta ;--) Kiitos!

   Poista
 3. Ainakin muutama vuosi sitten kun kaupungissa oltiin oli siellä eri puolilla sellaisia photo booth automaatteja joissa sai ottaa kuvia pienellä maksulla :) Ne oli kiva saada muistoksi reissusta
  t. Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Täytyy ehdottomasti katsoa jos noita tulisi vastaan :--) Kuulostaa älyttömän siistiltä idealta – kiitos paljon!

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥