tiistai 30. toukokuuta 2017

ARKINEN MUNAKAS


Tänään liikutaan arkiruoan ytimessä – laitoin nimittäin pitkästä aikaa itselleni lounaaksi munakasta. Mun jääkaapista löytyy aina kananmunia mutta silti munakasta tulee paistettua aika harvoin. Olin lähes kokonaan unohtanut, kuinka hyvältä munakas maistuu eikä siinä ole edes hiilihydraatteja vaan reilusti proteiinia. :--) Mun munakkaan täytteeksi löytyi muutama nakkipataa varten hankittu nakki sekä tietenkin kirsikkatomaatteja!


ARKINEN MUNAKAS (kahdelle)

2 kananmunaa
2 rkl ruokakermaa tai maitoa
2 nakkia
6 kirsikkatomaatti
+ pippuria
+ suolaa

+ basilikaa
+ kirsikkatomaatteja


TEE NÄIN: Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, pippuri ja suola. Pilko nakit ja kirsikkatomaatit. Kuumenna paistinpannu ja kaada munaseos pannulle. Vähennä lämpöä. Kun seos alkaa hyytyä, ripottele pinnalle nakit ja tomaatit. Taita munakas kahtia ja anna hyytyä kannen alla. Ripottele valmiin munakkaan päälle basilikaa ja tarjoa seurana lisää tuoreita kirsikkatomaatteja.


// Mitä täytteitä te laitatte tavallisesti munakkaaseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥