perjantai 28. huhtikuuta 2017

TESTISSÄ: KESÄN 2017 UUTUUSJÄÄTELÖT

Moikka (jäätelön)ystävät!

Ensimmäisiä kevään ja kesän merkkejä ovat kauppoihin saapuvat uutuusjäätelöt, jotka päätin testata tänäkin vuonna. :--) Nappasin siis ruokakaupasta normaalien ruokatarpeiden lisäksi kuusi tämän vuoden uutuutta testiin. Voi varmaan huomata, että mä tykkään etenkin lakritsista ja salmiakista, sillä puolet testiin päätyneistä jäätelöistä kuului kyseiseen kategoriaan. Anteeksipyyntö siis niille, jotka eivät niistä liioin välitä.

// Jos haluat kurkata viime kesän uutuusjäätelöiden esittelyyn, löydät sen TÄSTÄ linkistä!

SUPERLAKU

Tämä jäätelö toi mukanaan kunnon nostalgiat, sillä mun lapsuudessa jäätelöautolta sai sellaisia ihania Smack lakritsi -puikkoja, jotka maistui ihan samalta! (Kuka muu muistaa nämä?) Lakritsi kuorrute oli mukavan paksu, vaniljajäätelö ihan normaalia ja sisällä kivasti sellaisia lakritsikastike-viiruja. Lakritsin ja salmiakin rakastajana ei voinut kuin tykätä. :--)

CLASSIC – TUMMASUKLAA & SUOLAINEN KINUSKI

Tätä Classic:in uutuutta odotin mielenkiinnolla, sillä tykkään paljon Kolmen Kaverin Paahdettu pähkinä & Kinuski + ripaus suolaa -jäätelöstä. Ensimmäinen pettymys oli, että puikossa ei ollutkaan suolatun kinuskin makuista jäätelöä vaan pelkästään kastiketta. Lisäksi tummasuklaa kuorrute ei ollut kovin ihmeellinen, ehkä jopa turhan paksu. Plussaa kuitenkin siitä, että kinuskikastike maistui oikeasti suolaiselta.
MANGO-PASSION (INGMAN)

Halusin kokeilla myös jotain raikasta hedelmäjäätelö ja testiin valikoitui Ingmanin mango-passion-tuutti. Jäätelössä maistui todella vahvasti mango, mistä muistin, etten oikeastaan pidä mangosta... :--D Kuitenkin tuo passion-kastike toi kivan lisän tuuttiin, ettei mango tuntunut liian vahvalta. En ehkä kuitenkaan osta toista vaan valitsen sijalle mieluummin tutun mango-melonituutin.

PÄTKIS

Suklaajäätelö ei kuulu mun suosikkeihin mutta tämä Fazerin Pätkis-puikko yllätti iloisesti! Jäätelö ei ollut liian makeaa ja siinä oli sopivasti mintun makua. Kuorrute ja keskeltä löytyvä suklaa-sydän olivat myös todella hyviä! Suosittelen, vaikka Pätkis ei olisikaan sun suosikki.

SALMIAKKI (FAZER)

Mun eniten odottama uutuus tänä kesänä oli ehdottomasti tämä Fazerin Salmiakki-jäätelö! Tää oli viime kesänä mun ykkösvalinta jäätelökioskilla (kun se ihana Vanhan Ajan Salmiakki poistui valikoimasta...) ja nyt huomasin ilokseni, että tätä saa tällaisessa hyvän kokoisessa purkissa. Litran jäätelöpaketit on mun mielestä vähän turhan suuria yksin asuvalle – mutta tämä 480ml annos on juuri sopiva pariksi päiväksi!

KINGIS SALMIAKKI

Viimeinen testiin päässyt jäätelö oli Salmiakki Kingis. Tämä muistutti aika paljon viime kesän uutuutta Tyrkisk Pepper -puikkoa, ilman turkinpippurin muruja siis. Yllätyin positiivisesti sisältä löytyvästä vaniljajäätelöstä, jossa oli oikeasti makua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥