lauantai 8. huhtikuuta 2017

PIENIÄ NIKSEJÄ (HEIKOILLE) HIUKSILLE


Hiuspohjan kuorinta:  Kuorin hiuspohjan noin kahdesti kuukaudessa, mikä on ainakin mulla helpottanut sekä rasvoittumista että kutinaa. Kuoriminen on helppoa – pese hiukset normaalisti mutta lisää shampoon sekaan reilu ruokalusikallinen sokeria. Toimii!

Lämpökäsittelyn välttäminen: Lämpökäsittely heikentää hiuksia lisää, joten itse vältän hiustenkuivaimen ja muotoiluraudan käyttämistä. Hiuksiin saa esimerkiksi luonnolliset laineet letittämällä ne kosteina. Ja jos päädyn käyttämään muotoilurautaa niin laitan hiuksiin aina lämpösuojaa!

Hoitoaine: Valitse mieluiten hiuksia korjaava hoitoaine, joka ei sisällä silikonia. Hoitoaineet saavat usein hiukset rasvoittumaan nopeasti, joten käytä hoitoainetta vain hiusten latvoihin ja pituuksiin. 


Huijaa lisää tuuheutta: Ohueen tukkaan saa lisää tuuheutta helposti esimerkiksi kuivashampoon avulla. Myös korkea poninhäntä näyttää tuuheammalta, kun sen kiinnittää tavallisen ponnarin sijaan näillä kierrepompuloilla!

Pyyhe vaihtoon: Tavalliset frotee-pyyhkeet eivät ole paras vaihtoehto heikoille hiuksille. Kuivaa hiukset sen sijaan vanhaan puuvillaiseen paitaan. Paita kuivaa hiukset paljon hellävaraisemmin.

Huuhtele viileällä: En tiedä onko tällä tutkitusti parantavia tuloksia mutta olen kuullut, että hiusten huuhteleminen viileällä vedellä pesun jälkeen auttaisi sulkemaan hiuksien soluja... Ainakin olo on paljon pirteämpi ja freesimpi!

Tyynyliinalla on väliä: Ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, että myös tyynyliinan materiaali saattaa vaikuttaa hiusten kuntoon. Vaihda tyynyliinan materiaali pehmeään satiiniin tai silkkiin, joka ei irrota hiuksia yön aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥