perjantai 17. maaliskuuta 2017

SVEITSI TOP 3


1) BASEL ZOO (BASELIN ELÄINTARHA)

En varmaan ole ainoa hieman vanhempi, jonka mielestä retki eläintarhaan on erittäin mielenkiintoinen. Enhän??  Onnistuttiin valitsemaan vierailulle todella hyvä päivä, väkeä ei ollut liikaa ja aurinko paistoi kauniisti. Varsinkin näin kevät aikaan useammilta eläimiltä löytyi jälkikasvua ja olivathan ne kaikki kovin suloisia! Eläintarha sijaitsee keskusta-alueella ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.


2) MONET – FONDATION BEYELER

Baselin keskustasta pääsi kätevästi raitiovaunulla läheiseen "museoon" Fondation Beyeleriin, jossa oli juuri avattu Monet-näyttely. Museon tilat olivat todella mukavat, avoimet ja modernit ja itse näyttely oli tietenkin upea! Myös perusnäyttelyn kokoelmasta löytyi kiinnostavia teoksia (Picasso, Matisse, Pollock jne...)
P.S. Jos ymmärsin oikein, oli tänne alle 25-vuotiailta ilmainen pääsy tämän vuoden (2017) aikana?


3) PIENET & VIIHTYISÄT KAHVILAT

Ainakin Baselin keskustasta löytyi monia ihania pikkuisia kahviloita, joissa käytiin juomassa päiväkahvit. Tai no itse kun en kahvia juo niin tilasin Chai Lattea, teetä tai kuumaa kaakaota... :--) Kahvilat ovat todella viihtyisiä ja sijaitsevat usein upeissa vanhoissa tiloissa. (Osa oli ollut samalla paikalla jo 70 vuotta!) Kuumien juomien lisäksi kahviloiden tiloissa toimii usein leipomo, jonka herkkuja löytyy myös kahvilan listalta!


+ 4) KEVÄT!

Kuinka mukavaa olikaan päästä nauttimaan keväisestä ilmasta jo etukäteen! Ensimmäiset krookukset, narsissit ja leskenlehdet on siis jo bongattu! Sää ei ollut mitä parhain mutta vältyttiin kovilta sateilta ja myrskytuulilta. Kuljin itseasiassa koko viikon ajan nahkatakilla (jopa takki auki!) ja oli hieman pettymys palata takaisin tänne pakkasen ja talvitakin luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥