tiistai 7. maaliskuuta 2017

PEHMEÄT NAAN-LEIVÄT

Hei!
Ihan vielä ei päästä lupaamieni mukikakkureseptien pariin, sillä luvassa on ensin resepti ihanan pehmeisiin Naan-leipiin. Söin pari viikkoa sitten ehkä maailman parhaita naan-leipiä ystäväni luona ja onneksi sain mukaani reseptin! Innostuin itsekin leipomaan tuoretta leipää, sillä en viitsinyt lähteä kauppaan ja leipä oli tietenkin loppu. Kaapeista löytyi kaikki tarvittava eikä näiden leipomiseen mene kauaa (paitsi taikinan kohoamiseen...) Nämä naan-leivät maistuvat todella hyviltä niin keiton kaverina kuin tavallisen sämpylän sijaan. Leivät voi myös täyttää pita-leivän tapaan!


NAAN-LEIVÄT (8 kappaletta)

2 dl vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jogurttia (käytin kermaviilin lopun)
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja

+ sulaa voita
+ unikon- tai seesaminsiemeniä


1) Riko muna kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Sekoita hyvin.

2) Lisää nesteeseen suola, sokeri, öljy, jogurtti ja kananmuna. Sekoita.

3) Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja alusta jauhot taikinaan.

4) Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpimässä.

5) Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä paloita palloja. Litistä pallot soikeiksi leiviksi.

6) Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 15 min lämpimässä.

7) Voitele leivät sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon siemeniä.

8) Paista leipiä 275 asteessa uunin keskitasolla 5-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥