torstai 30. maaliskuuta 2017

MITEN BLOGIPOSTAUS SYNTYY? (2/2)

Huomenta!

Pitkästä aikaa postauksen parissa reaaliajassa, sillä viimeistelen tätä tekstiä parhaillaan junassa. :--) Määränpäästä ja päivästä saattaa tulla myöhemmin jotain tännekin mutta päivitän luultavasti ainakin snäppiä ja instaa päivän aikana! (Mut löytää molemmista nimimerkillä katri_i !)

Tämän Miten blogipostaus syntyy -postauksen toisen osan julkaiseminen venyi hieman, sillä onnistuin kadottamaan muistikorttini pariksi päiväksi. Tai no, kävi ilmi, että yksi katala kissa oli vienyt sen ja piilottanut olohuoneen sohvan alle! Onneksi kortti oli kuitenkin ihan kunnossa ja sain siirrettyä kuvat koneelle ja tähän postaukseen. ;--) En viitsi kirjoitella sen enempää alkutekstiä kännykällä, joten eiköhän mennä asiaan!


4) VIIMEISET MUOKKAUKSET

Kirjoittamisen jälkeen silmäilen postauksen läpi ja teen viimeiset muokkaukset. Saatan vaihtaa kuvien paikkoja ja järjestystä, vaihtaa koko kuvan, muuttaa tekstin kappaleiden järjestystä tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. Usein tässä vaiheessa myös otsikko muuttuu useamman kerran.

5) OIKOLUKU & JULKAISEMINEN

Ennen kuin painan lopullisesti julkaise-nappia (tai asetan postauksen julkaisun myöhemmäksi) luen tekstin muutaman kerran tarkasti läpi kirjoitusvirheiden varalta. Tämä on välillä todella ärsyttävää mutta toisaalta jotenkin oudon palkitsevaa, kun löydän jonkin hassun kirjoitusvirheen! :--D

6) POSTAUKSEN JAKAMINEN SOSIAALISEEN MEDIAAN

Postauksen julkaisemisen jälkeen saatan jakaa sen esimerkiksi Facebookin bloggaaja-ryhmiin. Joskus mainostan myös postausta instan puolella (useimmiten esim. uusia reseptejä). Ehkä pitäisi ottaa myös snäppi käyttöön tässä vaiheessa ja vinkata sielläkin uudesta postauksesta?


7) KOMMENTTIEN JULKAISEMINEN & NIIHIN VASTAAMINEN

Viimeinen blogipostaukseen liittyvistä työvaiheista on siihen tulleiden kommenttien julkaiseminen ja läpikäyminen sekä tietenkin niihin vastaaminen. Kommentointi on nykyään kuitenkin sen verran harvinaista herkkua, että tähän ei kulu niin paljoa aikaa kuin haluaisin...

+ 8) JATKO–OSAN SUUNNITTELU & TOTEUTUS

Jos postausta luetaan reilusti ja se saa positiivista palautetta, tai saan hyvän idean, saatan kirjoittaa postaukselle uuden "jatko-osan". Joissan tapauksissa postauksista saattaa muodostua jopa pieni postaussarja, kuten esimerkiksi ensimmäiselle IHASTUS: XXX -tekstille kävi. Myös niissä tapauksissa, joissa tekstistä tuntuu tulevan liian pitkä vain yhteen julkaisuun, jaan aiheen kahteen postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥