lauantai 25. helmikuuta 2017

BEAUTIFUL BROKEN THINGS (2016)


Heissan!

Tänään on viimein luvassa uusi kirjaesittely – vuorossa on jouluna saamani Sara Barnardin teos Beautiful Broken Things. Jostain syystä tämän tekstin kirjoittaminen viivästyi koko ajan muiden tehtävien ja asioiden takia mutta tänään löysin viimeinkin pienen vapaan hetken! :--D Mennään siis äkkiä asiaan ennen kuin jotain ehtii tapahtua.MISTÄ ON KYSE?

Kirja aloittaa esittelemällä Caddyn ja Rosien, kaksi tyttöä, jotka ovat parhaat ystävät, vaikka käyvätkin eri kouluja. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Rosien esittelee uuden tytön koulustaan, Suzannen. Suzanne on täysin erilainen kuin Caddy, mikä aiheuttaa kitkaa Caddyn ja Rosien ystävyyteen. Mielestäni kirja tuntuu enemmän Suzannen tarinalta, vaikka kertojana toimiikin Caddy. Tämä kuitenkin toimii, sillä tarinaa saa erilaisen näkökulman ja uuden ulottuvuuden!MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Eniten kirjassa pidin sen kerronnan realistisuudesta. Erityisesti kirjan henkilöt tuntuivat aidoilta eläviltä ihmisiltä, mikä ei ole kovin tavallista. (En ole ainakaan törmännyt moneen tällaiseen kirjaan!) Kirja keskittyy kuvaamaan ystävyyttä, mikä on mielestäni hyvin virkistävää – teos muistuttaa paljon rakkaustarinaa, paitsi ettei siinä kerrota rakkaudesta. Myös tärkeiden aiheiden kuten pahoinpitelyn ja mielenterveyden esille tuominen realistisesti mutta hienotunteisesti oli ihailtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥