sunnuntai 12. helmikuuta 2017

PARHAAT VINKIT OPISKELUUN 2/2

Hei ihanat ♥︎
Toivottavasti tykkäsitte edellisistä opiskeluun liittyvistä vinkeistä, sillä tänään vuorossa on postauksen toinen osa! Tällä kertaa jaossa on vielä seitsemän hyvää neuvoa, joiden avulla saat (toivottavasti) enemmän irti opiskelemisesta ja opit tehokkaammin. :--) Jos edellinen osa on jostain syytä jäänyt tsekkaamatta, löydät sen tämän linkin takaa.


KERTAA ENNEN KOETTA / TENTTIÄ KAVERIN KANSSA

Kokeeseen valmistuminen on paljon hauskempaa ystävän kanssa. Voitte käydä asioita yhdessä läpi, opetella eri asiat ja opettaa ne sitten toisillenne tai kuulustella kokeen sanaston sanoja toisiltanne. (Kunhan vaan muistatte sitten todella opiskella!)

MUISTA LEVÄTÄ VÄLILLÄ

Lepääminen on tärkeää, sillä väsyneenä asiat eivät vain todistetusti jää muistiin yhtä hyvin. Pidä opiskelun välissä lyhyitä taukoja ja tee jotain aivan muuta. Muista myös syödä! Kesken pänttäämisen tehty lenkki voi virkistää huomattavasti ja antaa energiaa opiskeluun.

SÄILYTÄ TUNNILLA SAADUT MONISTEET & TEHDYT TEHTÄVÄT

Tunnilla saadut monisteet saattavat muistuttaa paljonkin kokeeseen tulevia tehtäviä, joten ne kannattaa ehdottomasti säilyttää ja käydä läpi vielä ennen koetta. Muutaman kerran kokeessa on ollut jopa täysin sama tehtävä, kuin alkukurssista saadussa monisteessa!!


ETSI VAIHTOEHTOISIA OPISKELUMATERIAALEJA

Jos oppikirjan lukeminen ei ole sun juttu niin etsi muita tapoja opiskella. Nykyään netti on täynnä kaikenlaisia tehtäviä, jotka auttavat mm. kieliopin opettelemiseen. Mikset katsoisi Youtubesta videota kemiallisista reaktioista tai harjoittelisi englannin ruokasanastoa ristikon avulla?

PYRI YMMÄRTÄMÄÄN ASIAT SUUREMPINA KOKONAISUUKSINA

Kurssin asiat kannattaa aina yrittää ymmärtää osana suurempaa kokonaisuutta. Esimerkiksi historiassa tapahtumat kannattaa osata sijoittaa samalle aikajanalle. Kokeessa vastauksissa vaaditaan lähes aina useamman tiedon yhdistämistä ja viimeistään ylioppilaskokeissa tätä suorastaan vaaditaan.

VÄLTÄ NIPPELITIEDON ULKOA OPETTELEMISTA

Edelliseen kohtaan liittyen kannattaa harkita, mitä tietoa opettelee ulkoa. Osa tiedoista on huomattavasti arvokkaampaa ja tarpeellisempaa kuin toiset. Ns. nippelitiedon opettelemista kannattaa siis pyrkiä välttämään, sillä siitä tuskin on oikeasti apua.

OPETTELE ERILAISIA MUISTISÄÄNTÖJÄ

Muistisäännöt ovat helppo keino opetella muistamaan erinäisiä asioita. Ne toimivat etenkin kieliopin kanssa. Kuka muistaa esimerkiksi KoPuTuS-X -säännön ruotsin tunneilta? Toinen ehkä vähemmän tärkeämpi äidin opettama muistisääntö HaaVeiLu taas kertoo mihin järjestykseen aterimet asetellaan keittiön laatikkoon. :--D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥