keskiviikko 8. helmikuuta 2017

PARHAAT VINKIT OPISKELUUN 1/2

Hei sinä siellä!

Olisiko sulla toiveissa nostaa arvosanoja täksi kevääksi? Tai vain päästä läpi lukion viimeiset kurssit? Entä haluaisitko parantaa opiskelutapojasi? Ja välttää stressaavaa viime hetken pänttäämistä?

Jos mikään edellisistä kohdista sai sut vastaamaan kyllä, niin tämä postaus on tarkoitettu juuri sulle!


OLE PAIKALLA OPPITUNNILLA, JOS VAIN MAHDOLLISTA

Oppitunneilla saa usein paljon enemmän tietoa, jota ei välttämättä edes löydy itse kirjasta. Opettaja saattaa kertoa myös hyviä esimerkkejä, jotka auttavat muistamaan ja ymmärtämään asioita. Tunnilla sinulla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä, jos jonkin asia jää vaivaamaan tai et ymmärtänyt jotain.

KERTAA OPPIMASI VIELÄ OPPITUNNIN JÄLKEEN

Opitut asiat unohtuvat nopeasti, jos niitä ei kertaa tietyn ajan sisällä. Kun käyt iltapäivällä nopeasti läpi koulussa aiemmin oppimasi asiat jäävät ne paljon helpommin mieleesi. Näin sinun ei tarvitse opetella kaikkea uudestaan koetta varten.

ALOITA TEHTÄVÄT AJOISSA

Saadut tehtävät (esseet, tutkielmat, portfoliot, oppimispäiväkirjat) kannattaa ehdottomasti aloittaa heti kun mahdollista! Niitä kannattaa myös jatkaa ja täydentää kurssin aikana. Viimeisenä iltana ennen palautusta laaditut tehtävät eivät koskaan ole samaa tasoa kuin rauhassa ajallaan tehdyt – eivätkä todellakaan auta sinua oppimaan kyseisestä aiheesta mitään!


SUUNNITTELE AIKATAULU

Kun suunnittelet etukäteen mitä opiskelet ja milloin vältyt viime hetken panikoinnilta ja stressiltä. Päätä että luet esimerkiksi biologiaa maanantaisin, fysiikkaa perjantaisin ja teet matikan tehtäviä tiistaisin ja torstaisin. Tärkeää on tietenkin noudattaa aikataulua tai lopulta kaikki tehtävät kaatumat niskaan samaan aikaan.

LAITA KÄNNYKKÄ KIINNI OPISKELUN AJAKSI

Kuinka usein opiskelusi keskeytyy tai unohtuu, kun saat viestin kännykkääsi? Avaat viestin, vastaat siihen ja jäät seuraamaan keskustelua – ja pian oletkin päätynyt katsomaan jotain ihan randomia videota. Kuulostaako yhtään tutulta? Jätä siis kännykkäsi laukkuun tai vaikka toiseen huoneeseen opiskelun ajaksi, tai laita suosiolla edes ilmoitukset pois päältä.

ASETA TAVOITE JA SEURAA EDISTYMISTÄSI

Tämä on ehkä vähän sama asia kuin edellinen aikataulu-kohta. Motivaatio lisääntyy huimasti, kun olet asettanut tavoitteeksi opetella vaikkapa tiettyjen verbien taivutukset tietyn viikon aikana ja onnistut tässä. Jos jokin tavoite ei onnistukaan ei siitä kannata lannistua, vaan yrittää uudelleen!// Stay tuned – postauksen toinen osa on luvassa pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥