tiistai 7. helmikuuta 2017

COUSCOUS-SALAATTI

Hei!

Viime torstaina mun piti keksiä jotain bussiin mukaan otettavaa lounasta, sillä aika ei millään riittänyt kauppareissuun. (Tavallisesti ostan bussiin hedelmiä ja croisantin tms.) Edessä oli jälleen kerran se tavallinen haaste: mitä keksiä kotoa jo löytyvistä aineksista? Ensimmäisenä mieleen tuli salaatti, sillä puolikas jääsalaattini ei pysyisi hyvänä viikonlopun yli. Tästä lähdin kehittelemään hieman ruokaisampaa versiota – johon lopulta päätyi kanaa, avokadoa, kirsikkatomaatteja sekä couscousia. Couscousin valmistaminen on vaativin homma tässä reseptissä, ja sekin vaatii vain veden keittämisen!


COUSCOUS-KANASALAATTI ( 2 annosta )

1 dl couscousia
1 dl kiehuvaa vettä
1/4 kanakuutiota
1 rkl öljyä
1 avokado
1/2 jääsalaatti
10 kirsikkatomaattia
1 iso kanafilee
3 rkl sitruunamehua

TEE NÄIN: Paista kanafilee kypsäksi. Kiehauta vesi kattilassa, nosta pois liedeltä, lisää kanakuutio ja couscous. Anna veden imeytyä kokonaan ennen öljyn lisäämistä. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. (Couscous jäähtyy nopeammin jo levität sen ohuena kerroksena lautaselle!) Revi salaatti pienemmäksi kulhon pohjalle. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuori avokado, halkaise ja poista kivi. Kuutioi hedelmäliha salaattiin. Leikkaa kanafilee pienemmiksi suupaloiksi. Lisää lopuksi jäähtynyt couscous sekä sitruunamehu. Sekoita salaatti sekaisin. Tarjoile salaattikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥